Veilig online betalen nog niet zo eenvoudig

, , ,

Met de opkomst van de online verkoop, wordt ook de misbruik ervan steeds groter. Als u betalingen via internet, de telefoon of postorder accepteert, bestaat de mogelijkheid van frauduleuze transacties en klanten die hun betalingen storneren. Online betaalsystemen kunnen de merchant helpen om het risico op een frauduleuze transacties terug te dringen en het veilig online betalen mogelijk te maken.

Het risicoprofiel kan verschillen per merchant, type product of dienst, bedrijfstak, land, verkoopkanaal of zelfs betaalmethode. Daarom zijn er ook verschillende types beveiliging ontworpen. Typische veiligheidscontroles die nodig zijn voor goede online betaalsystemen zijn o.a.:

  • Blacklist-verificatie – Klanten die zich eerder misdragen hebben worden geweerd;
  • Velocity controle – het gedragspatroon van een klant tijdens het betaalproces wordt bekeken en mogelijk verdachte handelingen leiden tot het niet accepteren van de transactie;
  • 3D-secure-technologie – Visa en MasterCard hebben 3D-secure-technologie ontwikkeld om merchants te beschermen tegen zogenaamde ‘chargebacks’, waarbij de kaarthouder ontkent dat hij de transactie heeft uitgevoerd en de betaling wordt teruggedraaid. Deze technologie staat bekend onder de naam Verified by Visa en MasterCard SecureCode. docdata payments heeft zich gecertificeerd in het gebruik hiervan. Dit is een belangrijke stap voorwaarts in het voortdurende streven om het aantal chargebacks te verminderen;
  • Kaart-land-verificatie – door het land van oorsprong van de transactie en het land van oorsprong van de credit card te verifiëren, kan een merchant nagaan of een bepaalde transactie als een standaard transactie gezien kan worden, of dat de combinatie duidt op een mogelijk frauduleuze transactie.

docdata payments


docdata payments is een innovatieve, internationaal opererende aanbieder van betaaloplossingen voor bedrijven en organisaties die diensten en producten op afstand verkopen. De betaaloplossingen van docdata payments waarborgen dat een betaling veilig, snel en correct online wordt verwerkt, vanaf het moment dat een klant de bestelling wil betalen tot het moment dat het geld wordt bijgeschreven op de rekening van de webwinkelier en de transactie correct wordt verwerkt in de financiële administratie. Dit maakt docdata payments een cruciale schakel in het proces van online bestelling tot online betaling.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*