Opinie: Opel Ampera, is er dan slechts 1 merk dat het echt begrijpt?

,

Het moet niet gekker worden…

Opel Ampera voorzijde Ja, ja, De Opel Ampera een auto waarmee Opel laat zien dat ze het daar echt helemaal begrepen hebben. Het moet inderdaad niet gekker worden. En natuurlijk is er helemaal niets mis met een Insignia, maar daar gaat het nu even niet om. Het gaat om een elektrische auto waar we nog een jaartje op moeten wachten, maar waar wij van Bright Autolease best (milieubewust) mee zouden kunnen leven. En dat wil wat zeggen!

250 pk en 1 op 62!
Dat klinkt als een grap, maar dat is het – in tegenstelling tot bijna alle andere elektrokarretjes – zeker niet. Opgemelde cijfers moet je echter weer niet al te letterlijk nemen. Want het gaat hier om het opgetelde vermogen van de benzine- en de elektromotor die de Ampera aan boord heeft. En dat ongelooflijk lage benzineverbruik is het resultaat van rijden met ondersteuning van de, benzinegestookte (hij lust trouwens ook E85) hulpmotor die ervoor zorgt dat de batterijen in het 180 kilogram wegende accupakket continu minimaal 30% geladen blijven. De ‘generator’ is een 100 pk sterke 1,4 liter motor die met maximaal 3500 toeren per minuut de accu’s bijlaadt. Inderdaad, de benzinemotor heeft drijft niet de wielen aan, dat doet de elektromotor. En dat ding is behoorlijk krachtig, met een equivalent van 150 pk. Puur elektrisch rijden kan kilometertje of vijftig (misschien zeventig als je zelfs de radio niet aanzet. Niet echt veel, want er zijn elektrieke auto’s die twee keer zoveel km’s halen op een acculading.
Maar Opel heeft goed begrepen wat onze collectieve angstpsychose is: zonder sap of prik komen te staan. Daarom hebben ze bij de Ampera voor een het principe van de ‘range-extender’ gekozen, zoals dat in modern Nederlands heet.

Lees de hele opinie: Opel Ampera

Bright Autolease
Tel: 020 – 45 11 702
Mail: info@brightlease.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*