Wanneer kies je voor servers en serverkasten

,

Goed beheer van computers en data is het grootste struikelblok voor groeiende ondernemingen. Wanneer meer computers worden opgenomen in een netwerk zonder server onstaat een onstabiel systeem dat om de haverklap hapert. Dit kan leiden tot zeer ineffectieve werksituaties. Wees daarom niet terughoudend om te investeren in goede servers met Serverkasten. De voordelen van een goed systeem betalen zichzelf gemakkelijk terug:

– Veel minder netwerkproblemen in vergelijking met ‘peer-to-peer’ netwerken zonder server, waardoor men efficiënter kan werken. Mochten er toch problemen optreden, kan deze in de meeste gevallen op afstand door experts worden opgelost;
– Centrale opslag, waardoor het gemakkelijk wordt bestanden te delen en rechten in te stellen. Bovendien is een periodieke back up van alle bedrijfsbestanden zo eenvoudig te realiseren. Dit kan zowel locaal (externe harde schijf), als nog veiliger op een server op een externe locatie;
– Software installatie kan via de server geschieden, waardoor het makkelijk is het hele netwerk met computers up to date te houden;
– Remote access: Wanneer uw medewerkers veel op pad zijn, kunnen zij ook vanaf een externe locatie op het netwerk. Dit kan de efficiëntie van uw werknemers sterk verhogen, bijvoorbeeld als zij in de trein werken of als ze veel loze momenten hebben tussen afspraken;
– Beveiliging: Bedrijfsspionage en virusaanvallen zijn tegenwoordig aan de orde van de dag. Met een goede server kunt u zich optimaal wapenen tegen externe aanvallen.

Wanneer deze en meer voordelen zich gaan opwegen tegen de kosten is erg afhankelijk van het type bedrijf en het aantal medewerkers. Als er veel wordt samengewerkt aan projecten is centrale opslag van bestanden bijvoorbeeld erg belangrijk, zodat altijd het meest recente bestand wordt geopend.
Laat u zich daarom goed informeren over de mogelijkheden. Bedenk eens hoeveel tijd u en uw medewerkers met de genoemde voordelen kunt besparen per dag of per week en de rekensom is snel gemaakt.

Op haar overzichtelijke online webshop biedt Sigmatex een uitgebreid assortiment aan Deltaco-producten, één van de grotere hardwareleveranciers van Noord-Europa, bestaande uit computerbenodigdheden en –accessoires, waaronder serverkasten en patchkasten. Deze producten worden exclusief door Sigmatex op de Nederlandse markt aangeboden. Meer dan 2500 artikelen zijn allen direct uit voorraad leverbaar, hebben een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding en zijn zeer gemakkelijk te bestellen. Sigmatex levert haar producten in de originele Deltaco- verpakking met een compacte en aantrekkelijke vormgeving.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*