Belgische zwembadbouwer breidt uit in het buitenland

Art dec’eau sluit internationale overeenkomsten én start Franse firma

Art dec’eau, de Aarschotse zwembadbouwer, breidt zijn werkterritorium stevig uit. Het bedrijf haalde niet alleen een exclusieve distributieovereenkomst binnen voor een reeks zuiderse landen. 1 november 2010 is ook de eerste werkdag van de nieuwe Franse firma Art dec’eau piscines. Jan Stevens, nu al gedelegeerd bestuurder van de Belgische firma, wordt ook zaakvoerder van de Franse poot.

Meer zwembaden in Zuiden

Art dec’eau was al de exclusieve verdeler van het topmerk Compass Ceramic Pools in de Benelux en het Verenigd Koninkrijk. En nu vervoegen Frankrijk, Portugal, Spanje en Noord-Afrika de lijst: een belangrijke groeimarkt voor een zwembadbouwer, want het aantal zwembaden per inwoner ligt er een stuk hoger dan bij ons.

Niet van nul beginnen

Jan Stevens, gedelegeerd bestuurder, is tevreden: “Zeker Frankrijk is een mooie toevoeging: een grote afzetmarkt in een warm klimaat. Compass Ceramic Pools werd er vroeger al verdeeld door een andere distributeur. Zo moeten we niet van nul beginnen: we weten dat er al een behoorlijke marktinteresse is in onze zwembaden. Op die manier versterken we enthousiast de groei van ons bedrijf.

Lokale ervaring

Om de zaken grondig aan te pakken, richtte de Belgische firma meteen een Frans bedrijf op. Art dec’eau piscines heeft zijn zetel in Montestruc, in het departement Gers. Het personeel van de vorige verdeler kreeg er meteen een nieuwe baan aangeboden. Jan Stevens: “Zo hebben we er in één klap vijf ervaren medewerkers bij. En nemen we op 1 november een vliegende start in het buitenland.”

Website: www.artdeceau.be

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*