Expositie WTC Schiphol Art Center ‘Worlds of Abstraction’ opent 11 november 16.00u

Expositie WTC Schiphol Art Center ‘Worlds of Abstraction’ , Hélène van Dongen – Nikolaj Dielemans – Kees Okx – Ron Weijers. Van 11 november 2010 t/m 17 februari 2011

 Van 11 november 2010 t/m 17 februari 2011 presenteert KunstInStore International in samenwerking met het 10dence art collective de unieke tentoonstelling “Worlds of Abstraction” in het WTC Schiphol Art Center. De tentoonstelling “Worlds of Abstraction” toont de vier individualistische abstracte werelden van de beeldend kunstenaars Kees Okx, Hélène van Dongen, Nikolaj Dielemans en Ron Weijers.

Het werk van Kees Okx heeft een kenmerkende signatuur van intrigerende en steeds weer in nieuwe vormen terugkerende symbolen die de toeschouwer verleiden tot intensief kijken. Een universele ‘Okx’ taal met karakteristieke tekens, symbolen en letters. De werken van Kees Okx symboliseren een innerlijke reis. Okx werkt niet vanuit een vastomlijnd plan, maar zijn doek krijgt al schilderend gestalte: laag over laag, vorm over vorm. Associërend en intuïtief werkend, vormen de lijnen en kleuren de compositie. Er ontstaat tijdens het schilderen een soort van magnetisch veld, dat het doek zijn spanning geeft. Na afronding gaan zijn doeken een eigen leven leiden en keert Okx terug in de werkelikheid.

Binnen het werk van Hélène van Dongen staan tegenstellingen centraal: verstand en fantasie, man en vrouw, ruwe en gladde vlakken, open en gesloten vormen, licht en schaduw, ronde en hoekige vormen. De ‘wachter’ beschouwt de wereld, dag en nacht. In haar keramische en bronzen beelden zoekt van Dongen naar de essentie van kracht en tederheid. Zij richt zich op de eenvoud, waar juist het contrast vanuit de veelheid die de buitenwerld ons biedt, de basis vormt voor haar werk.

Het werk van Nikolaj Dielemans laat zich vooral lezen als abstracte vertellingen dan wel voorstellingen, die merendeel poëtisch van sfeer zijn. De ene keer op de voorgrond, dan weer naar de achtergrond; maar wel altijd ruimte latend voor interpretaties. In die abstracties is ook weer een zekere mate van herkenbaarheid zichtbaar. Zijn werk heeft en grote gelaagdheid, zowel in kleur, materie als in de verbeelding. Nikolaj Dielemans heeft een fascinatie voor structuren en texturen, die door de specifieke betekenisverlening een nieuwe werkelijkheid vormt; vaak in een voortdurende beweging, doch ook weer verstild. De basis van zijn schilderijen is veelal een ruimtelijk kader waarbinnen de voorstelling plaatsvindt.

De karakteristieke abstracte beeldtaal in de schilderijen van Ron Weijers onthult een diepere betekenis en reflecteert zijn visie op persoonlijke en hedendaagse ter discussie staande vraagstukken. Door afstand te nemen van de bestaande vormen ontstaat een eigenzinnig lijnenspel. Zijn intuïtieve en karakteristieke combinaties van kleuren, materialen en vormen prikkelen de fantasie van de beschouwer en verleiden hem tot een andere blik op deze wereld. Het uitgangspunt van zijn schilderproces in het algemeen is de persoonlijke zoektocht naar zijn balans tussen rust en onrust. Zijn werk is zijn ultieme manier van communiceren met zichzelf en met anderen.

Caroline Hooft, managing director van het WTC Schiphol Art Center, heeft het ‘genoegen u uit te nodigen voor de officiële opening van de verkooptentoonstelling “Worlds of Abstractions” van de beeldend kunstenaars Kees Okx, Hélene van Dongen, Nikolaj Dielemans en Ron Weijers op: Donderdag 11 november 2010 van 16.00-18.00 uur in Ginger’s Restaurant in het WTC Schiphol op luchthaven Schiphol. (Toren H, 3e verdieping u kunt zich melden bij de centrale receptieDeze unieke tentoonstelling zal om 16.30 uur officiëel geopend worden door Evert Verhagen.

De tentoonstelling “Worlds of Abstractions” zal tot en met 17 februari 2011 te zien zijn op de 3e verdieping van het WTC Schiphol Airport en is gerealiseerd in samenwerking met het 10dence art collective en mede tot stand gekomen door de medewerking van WTC Schiphol Airport en WTC – Schiphol Business & Conference Center. De tentoonstelling Worlds of Abstraction in het WTC Schiphol Art Center is dagelijks geopend                                      

Note voor de redactie: voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Caroline Hooft – KunstInStore International – WTC Schiphol Art Center – info@wtcartcenter.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*