Finale competitie maatschappelijk verantwoord ondernemen in Amsterdam op 20 november

Zaterdag 20 november aanstaande vindt de finale van de JCI Challenge in Amsterdam plaats.

 

Wat is de JCI Challenge?

De JCI Challenge combineert op unieke wijze maatschappelijk verantwoord ondernemen met competitie en persoonlijke ontwikkeling voor Young Professionals uit diverse organisaties. De JCI Challenge is in 2009 opgezet door JCI Amsterdam. Dit jaar vindt de tweede editie plaats.

Vier bedrijventeams met daarin vier Young Professionals geven op inspirerende wijze uitvoering aan een maatschappelijk project in de stad Amsterdam. Alle teams hebben in tien weken een projectplan ontwikkeld dat tijdens de finaledag op 20 november tot uitvoering wordt gebracht. Tijdens deze tien weken zijn de teams intensief begeleid door coaches van trainings – en coachingsbureau Impulsus.

 

Deelnemers: bedrijventeams en maatschappelijke projecten

De vier bedrijventeams bestaan uit medewerkers van Dura Vermeer, BMC, Tempo-Team en Young Professionals Noord (Stadsdeel Amsterdam-Noord). Zij zijn gekoppeld aan de volgende vier maatschappelijke projecten, respectievelijk het Gastenverblijf VUmc, het Bijlmer Parktheater, stichting Witte Tulp en M-Lab.

 

Finaledag zaterdag 20 november

Op de finaledag krijgen de bedrijventeams 24 uur om hun projectplan uit te voeren.

Tempo-Team zal een open dag voor stichting Witte Tulp organiseren. Deze open dag is gericht op het enthousiasmeren van kinderen die eventueel deel willen nemen aan de activiteiten van Witte Tulp.  Bij M-Lab zal de M-Lab Explosie plaatsvinden, verzorgd door de Young Professionals Noord. Er zal een workshop plaatsvinden en er worden diverse trailers uit het aanbod van M-Lab vertoond. Als afsluiting van de middag vindt een borrel plaats, waar M-Lab de Prijs van de Kritiek ontvangt. Stichting Gastenverblijf VUmc zal in samenwerking met Dura Vermeer haar deuren openen voor potentiële vrijwilligers. Om het huiselijke karakter van het Gastenverblijf VUmc te onderstrepen, zullen alle bezoekers worden getrakteerd op zelfgemaakte warme appeltaart. BMC heeft een  open dag in het Bijlmer Parktheater georganiseerd. Doel van deze dag is om bedrijven te werven die supporter willen worden van het Bijlmer Parktheater. Er zullen verschillende activiteiten plaatsvinden, waaronder diverse workshops en voorstellingen.

 

Prijsuitreiking

Een onafhankelijke jury beoordeelt welke twee bedrijventeams het beste project hebben opgesteld en uitgevoerd voor het aan hen gekoppelde maatschappelijke project. Tijdens een feestelijke afsluiting in Amsterdam Bright City zal bekend worden gemaakt welke bedrijventeams deze  editie van de JCI Challenge hebben gewonnen.

Noot voor redactie (niet bedoeld voor publicatie)
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met  Raoul Salden, voorzitter JCI Challenge, via telefoonnummer 06-12996596 of email maaikevanzomeren@gmail.com.

Bezoek ook onze websites www.jcichallenge.nl en www.jciamsterdam.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*