Persbericht: Lancering Stichting Het Nieuwe Werken Werkt

Persbericht: Lancering Stichting Het Nieuwe Werken Werkt

Amsterdam 14-10- 2010

15 nov 2010; Pakhuis de Zwijger Piet Heinkade 179 1019 HC Amsterdam Door: Roos Wouters bij WOMEN Inc. .

Lancering Stichting Het Nieuwe Werken Werkt

Tijdens de bijeenkomst van Women Inc. over Het Nieuwe Werken op 15 november 2010, zal Roos Wouters de Stichting Het Nieuwe Werken Werkt lanceren.

Uit onderzoek naar werkvermogen (Work Abillity Index 2010) blijkt dat de mate van autonomie van werknemers een belangrijke voorspeller is voor de uitval en productiviteit van werknemers. Hoe meer ruimte werknemers krijgen om hun eigen tijd in te delen, hoe beter de werk-privé balans van mannen en vrouwen. Ook draagt deze flexibiliteit volgens de Taskforce Talent naar de top bij aan het doorstromen van vrouwen en concludeert de Taskforce Deeltijdplus evenals de Commissie Arbeidsparticipatie dat flexibiliteit één van de belangrijkste randvoorwaarden voor vrouwen is om meer te gaan werken.

Roos Wouters, Judith Ploegman, Rutger Groot Wassink en Sasja Delahay pleiten er dan ook voor om mannen en vrouwen meer autonomie en flexibiliteit op de werkvloer te geven, zeker nu de overheid zich steeds verder terug trekt, de snelwegen dichtslippen en er drastisch op de randvoorwaarden om werk en privé te kunnen combineren wordt bezuinigd. Met de oprichting van de Stichting Het Nieuwe Werken Werkt hopen zij een krachtige impuls te geven aan emancipatie in de praktijk.

Waar lijsten van gezinsvriendelijke bedrijven nog een promotie stunt kunnen zijn, laat de Nieuwe Werken Meter duidelijk zien hoe het er werkelijk voorstaat met het Nieuwe Werken binnen een organisatie. Geen theorie, maar praktijkervaring van de werknemers zelf, helder en inzichtelijk gemeten. Doordat de stichting bij het ontwikkelen van de Nieuwe Werken Meter intensief heeft samengewerkt met experts op de belangrijkste deelgebieden van Het Nieuwe Werken (HR, ICT, Huivesting, Managment en Leiderschap&Cultuur) is er een samenhangende Meter ontstaan die inzicht geeft of de werknemers vrij zijn om te werken volgens hun Nieuwe Werken idealen. Krijgen zij ruimte en ondersteuning om werk en privé op elkaar af te stemmen? Bedrijven die de werknemer centraal zetten en hun positie op de Nieuwe Werken Meetlat plaatsen, krijgen van de stichting een Nieuwe Werken Werkt Certificaat. Dit is niet alleen goed voor werkgevers omdat zij zich op een krapper wordende arbeidsmarkt als ‘goed werkgever’ kunnen profileren, ook ‘carrièrebitches’, ‘deeltijdfeministen’, ‘watjes met papadagen’, ‘verwende prinsesjes’ en hun eventuele kinderen hebben daar baat bij.

——————————————————————————————————————

Email; info@hetnieuwewerkenwerkt.nl

0624 668 611, Roos Wouters

www.hetnieuwewerkenwerkt.nl

De Stichting wil Het Nieuwe Werken binnen organisaties stimuleren. Het Nieuwe Werken staat volgens de stichting voor werk dat zo slim en optimaal mogelijk wordt ingericht, zodat de balans tussen werk en privé, de mate van autonomie van de werknemer en de duurzame inzetbaarheid van alle werknemers binnen bedrijven geoptimaliseerd wordt.

Het stichtingsbestuur bestaat uit RoosWouters. (Ze is politicoloog (UvA) en werkt als freelance publicist, columnist, debatleider en adviseur. In 2008 verscheen haar boek Fuck ik ben een feminist! en in het voorjaar zal haar boek Carrièrebitches en papdagen: Hoogste tijd voor Het Nieuwe Werken verschijnen), Rutger Groot Wassink (Hij is de initiatiefnemer van Papa+, een actie en lobbygroep om een betere arbeid en zorg balans voor mannen en vrouwen te bewerkstelligen), Judith Ploegman (Zij denkt, schrijft en adviseert als zelfstandig ondernemer over de arbeidsmarkt van de toekomst. Eerder was ze lid van de Taskforce Deeltijd Plus, voorzitter van FNV Jong en lid van de Sociaal Economische Raad) en Sasja Delahay, (Ze is sinds juni 1995 eigenaar van Peperwortel, Traiteur en Catering te Amsterdam dat werkt volgens het principe van Het Nieuwe Werken).

De Nieuwe Werken Meter is ontwikkelt in samenwerking met Gispen, Strict en Chris Juta

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*