Gratis E-Consult bij artrose

Het aantal meldingen van artrose van knie en heup stijgt elk jaar sterk. Door de sterk toenemende vergrijzing in de komende 10 jaar zal er meer nadruk worden gelegd op preventie van artrose.

“Voorkomen is beter dan genezen”

Artrose-blog.nl is een recent nieuw weblog over artrose.
Vanaf begin november 2010 kunt u op Artrose-blog.nl terecht voor een gratis online consult. Om gewrichtspijn en slijtage te verminderen.

Gratis advies op maat van een medisch specialist

Artrose in de heup

Heupartrose komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en de oorzaak van artrose in de heup is lastig te achterhalen, omdat klachten vaak pas optreden als de artrose al 10 of 20 jaar actief is. Maar wat weten we wel (zeker) over heupartrose? Wat is heupartrose bijvoorbeeld precies en welke oorzaken en symptomen horen bij deze degeneratieve gewrichtsziekte? Meer informatie over artrose in de heup.

Artrose in de handen

Handartrose, daar wilt u meer over weten. Artrose in de handen kan op verschillende plaatsen voorkomen. De twee meest voorkomende plaatsen waar handartrose de kop opsteekt zijn de vingers (nodulaire handartrose) en de duimmuis. Maar wat houdt handartrose nu exact in, welke oorzaken liggen eraan ten grondslag en welke symptomen brengt deze degeneratieve gewrichtsziekte met zich mee? Meer informatie over artrose in de handen.

Artrose in de knie

De knie is een gewricht tussen bovenbeen en onderbeen, een scharniergewricht. De knie kan buigen, strekken, draaien en glijden. Met een gezonde knie kan het been vrij bewegen en worden schokken die ontstaan door lopen en rennen, opgevangen door de meniscus. Bij de beweging van de knie zijn drie botstukken betrokken: het bovenbeen, het onderbeen en de knieschijf. De uiteinden hiervan zijn bedekt met kraakbeen. De knie is omgeven door een systeem van sterke banden (collaterale banden en kruisbanden) en sterke spiergroepen. Meer informatie over artrose in de knie.

Artrose in de rug

Je hoort er steeds vaker mensen over: rugartrose. Deze degeneratieve gewrichtsziekte brengt meestal erg vervelende bewegingsbeperkingen met zich mee. Maar wat is rugartrose precies en welke oorzaak liggen ten grondslag aan rugartrose? Meer informatie over artrose in de rug.

Behandeling van artrose

Artrose is ongeneesbaar maar wel behandelbaar. De behandeling van artrose kan het veranderingsproces van het kraakbeen en het bot afremmen. Ook kunnen de meeste symptomen van artrose worden tegengaan. Denk hierbij aan stramheid, kraken van de gewrichten en pijn door losse stukjes bot of kraakbeen. Meer informatie over de behandeling van artrose.