Het album New Face van Robert Lauri nu verkrijgbaar

Alle 16 nummers roepen een speciale sfeer op, in verschillende muzikale genres die uiteenlopen van een dromerig, fantasierijk universum tot een universum vol spanning en gevoeligheid.

Wat al zijn creaties echter gemeen hebben, is een wereld van verbeelding en “ontspanning.”

“ Robert Lauri is een veelzijdig componist die een grote variëteit aan muzikale genres beheerst. Zijn veelzijdige muzikale creativiteit is echt kenmerkend voor deze artiest. Uit de verschillende registers van de geest van Robert Lauri borrelen evenveel innovatieve melodieën op als er pagina’s in een bestsellerroman zitten. Het resultaat is altijd overtuigend en deze muziek zal mensen die hem voor het eerst horen zeker verrassen.

Voor het album New Face wilde ik muzikale reizen maken langs allerlei culturen en verschillende harmonieën mengen en bijeenbrengen, met verschillende invloeden in één nummer en binnen eenn album,” zegt Robert Lauri.

Als ervaren musicus weet hoe hij een melodie moet opbouwen om er een decor van te weven vol variaties en nuances, zonder ooit de harmonie te vergeten. De luisteraar wordt meegenomen op een muzikale wereldreis met zijn smeltpot van unieke culturen, die niet eerder vertoond is. Dat is bij voorbeeld het geval in het nummer Origin, een mengeling van oriëntaalse muziek en indiaanse fluit.

De eerste luisteraars spreken er in hun commentaren allemaal over dat de muziek een beroep doet op de verbeelding: bij het beluisteren van de liederen van New Face ‘ziet’ iedereen zijn eigen verhaal bij de melodieën en sferen. Sommigen zeggen zelfs dat ze ’s nachts dromen en daarbij een melodie van Robert Lauri horen, of dat ze de dag beginnen met te luisteren naar een van hun lievelingsnummers.

De bijzondere beelden van de films zijn van Anna Clara Passarelli, een Italiaanse kunstenares. Film en dans zijn van heel jongs af aan haar passie. Ze is danslerares en heeft al twintig jaar haar eigen school, ‘Save the last dance’, in Foggia in Italië. Wanneer zij een dans creëert voor haar dansschool, laat ze zich onderdompelen in de uitgekozen muziek, ze plukt elke muzieknoot, laat haar emoties naar boven komen en bedenkt een bijbehorende danspas bij elke noot. De muziek mag voor haar geen geheimen meer hebben. De clips ontwikkelt ze op dezelfde wijze: door de beelden te laten passen bij de emoties die ervaart, bij de sensatie die de muziek haar geeft. Het resultaat is een geheel van prachtige beelden in perfecte osmose met de melodie.

Het album New Face van Robert Lauri is nu verkrijgbaar op de downloadwebsites en de CD is te koop op Amazon.com. Op de officiële website van de artiest www.robert-lauri.com is meer informatie te vinden over de distributie.

Bij elk nummer hoort een film. Ga naar het kanaal van Robert Lauri op You Tube en op Vimeo om het album New Face te ontdekken:

http://www.robert-lauri.com/

http://www.youtube.com/user/RobertLauri

http://vimeo.com/channels/robertlauri

http://www.youtube.com/watch?v=r0BWsCkClQ0

Linda Vranken

Sensitivity and Words

info@sensitivityandwords.com

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*