Interculturele Dialoog

P E R S B E R I C H T

Vereniging Hilal Basak

Amsterdam, 9 november 2010

 

Interculturele Dialoog

 

Op 19 november 2010 van 18.15 tot 22.00 uur organiseert Hilal Basak een avond met als thema “ Interculturele Dialoog”.  De avond bestaat uit twee onderdelen:

–        Het debat, met onderwerpen: integratie, onderwijs en werkgelegenheid;

–        Feestelijk samenzijn (in het kader van het Islamitisch Offerfeest) en genieten van hapjes uit verschillende culturen. Ook is er de mogelijkheid om stands te bezichtigen van verschillende organisaties.

Deze avond zal plaatsvinden op het Stichting Turks Onderwijs Centrum (STOC), Schipluidenlaan 12, 1062 HE te Amsterdam.

Aanleiding voor deze avond is de betrokkenheid van Hilal Basak bij de jongeren die worden geconfronteerd met verschillende uitdagingen in hun dagelijkse leven. Het ontwikkelen en ontplooien van de eigen identiteit speelt een erg belangrijke rol in het leven van een individu. Het opgroeien in een samenleving met een cultuur die verschilt met de cultuur die men van huis uit krijgt, kan voor problemen zorgen, is de ervaring van Hilal Basak.

De avond zal geopend worden door dhr. Halil Pala, presentator van de dag, gevolgd door de voorzitter van Hilal Basak mevrouw Hanife  Özer. Sociologe Jacomijne Prins aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, zal haar onderzoek over identiteitsvorming toelichten. De Kamerleden van de partijen VVD, CU (Cynthia Ortega) en PvdA (Tanja Jadnanansing) zullen met elkaar in debat gaan. De avond zal geleid worden door mevrouw Yesim Candan. Tevens zal er een kort optreden van de muziekgroep Seb-i Aruz plaats vinden.

Hilal Basak, de jongeren commissie bestaat uit twaalf Turkse meiden die streven naar het bevorderen van de emancipatie, integratie, maatschappelijke participatie en zelfredzaamheid van kinderen, meiden en (oudere-) vrouwen in de Nederlandse samenleving.

Geinteresseerden kunnen zich aanmelden via www.hilalbasak.nl.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*