Kinderen tekenen voor kinderen bij Kunst Wereldwijd.nl

Twee maanden geleden is Kunst Wereldwijd.nl gestart met Kunst Kinderen, een non-commercieel onderdeel van Kunst Wereldwijd.nl, www.kunstwereldwijd.nl

Kunst Kinderen is bedoeld voor kinderen van over de hele wereld. Alle kinderen kunnen op deze online galerie met tekeningen hun eigen verhaal vertellen over hun leven, land, religie, leefgewoonten, rituelen en gebruiken. Op deze manier ontstaat er een unieke weergave van elkaars leefwijze en het land waarin zij wonen, gegoten in een taal die iedereen begrijpt. Kunst & Cultuur smelten zo samen tot een geheel.

Om vorm te geven aan Kunst Kinderen hebben wij zowel in Nederland als daarbuiten kinderen gevraagd hieraan mee te doen en scholen, stichtingen en instellingen aangeschreven. De reacties die wij ontvingen waren dusdanig positief dat Kunst Kinderen is vertaald naar het Engels en het Spaans.

Inmiddels zijn de eerste tekeningen geplaatst uit Algerije, India, Mexico en Nederland. Het is mooi te zien hoe Mexicaanse scholieren hun leven en cultuur als de Maya tempels en het religieuze balspel tekenden. Op de realistische tekeningen van het Sharanam Center Mumbai in India, zie je dat het leven van de kinderen zich vooral binnenshuis afspeelt. En Imene uit Algerije steeg met haar tekeningen op de galerie in de achting van haar klasgenoten. Ook in Nederland wordt enthousiast meegedaan en sturen kinderen hun tekeningen in.

In Bonaire, Suriname, Oeganda, Ethiopië en Haïti zijn kinderen nu druk bezig met tekenen voor Kunst Kinderen. Andere landen zullen snel volgen.

Maar ook u kunt ons helpen met tekeningen. Heeft/kent u kinderen die hun tekeningen graag willen plaatsen op Kunst Kinderen? Familie, vrienden of kennissen in het buitenland? Kent u een school, stichting of instelling die mee willen doen of heeft u tekeningen liggen die u wereldwijd met anderen wil delen? Alle tekeningen die wij ontvangen zijn bij ons van harte welkom en verdienen een plaats op Kunst Kinderen.

Kunst Kinderen is een galerie die educatief en interactief is en waar zowel kinderen als volwassenen, scholen en instellingen informatie kunnen inwinnen, maar zeker ook om met plezier naar de tekeningen te kijken.

Neemt gerust een kijkje bij Kunst Kinderen op www.kunstwereldwijd.nl/kinderen en laat u verrassen door de prachtige tekeningen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Kunst Wereldwijd.nl, www.kunstwereldwijd.nl, info@kunstwereldwijd.nl, 0523-676252

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*