De Aziatische Tijger, de nieuwssite voor Azië

, ,

Liefhebbers van oosterse culturen, verre landen en verrassende gebeurtenissen kunnen hun hart ophalen. Met ingang van 1 november 2010 is het internet namelijk een bijzonder interessante nieuwssite rijker: De Aziatische Tijger, te vinden op www.aziatischetijger.nl. Opgericht door de journalisten Bert Vos en Ate Hoekstra, kiest De Aziatische Tijger bewust voor een aanpak die afwijkt van veel andere nieuwssites. In plaats van het volledige wereldnieuws te willen brengen, is deze nieuwssite gespecialiseerd in het nieuws uit de twaalf belangrijkste landen in Azië.

Door specifiek voor het nieuws uit twaalf Aziatische landen te kiezen – China, Thailand, Japan, Birma, Taiwan, Laos, Zuid-Korea, Noord-Korea, Cambodja, Vietnam, India en Indonesië – onderscheidt De Aziatische Tijger zich duidelijk van andere nieuwssites. Bovendien neemt de redactie op deze manier de ruimte om bezoekers meer over Azië te vertellen. Naast aandacht voor grote nieuwsfeiten is er daardoor volop ruimte voor verhalen en berichten die bij veel andere media onbesproken blijven.

Maar De Aziatische Tijger doet meer dan een dagelijkse voorziening van het laatste nieuws, de nieuwssite onderscheidt zich ook door een podium te bieden aan reisverhalen. Waargebeurde verhalen die op journalistieke wijze een beeld schetsen van het land, de mensen, de cultuur en de leefomstandigheden. Daarnaast schrijven drie deskundige columnisten met regelmaat over India, China en Japan. De columnisten wonen in Azië of hebben in de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over een Aziatisch land. Het aantal columnisten wordt mogelijk nog uitgebreid.

De Aziatische Tijger is te vinden op www.aziatischetijger.nl. Op Twitter is De Aziatische Tijger te volgen via http://twitter.com/AzieTijger.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*