Ruim 10.000 studenten worden mogelijk uit Amsterdam verbannen!

Veel studenten zijn ongerust over de plannen van de Amsterdamse gemeente. Deze heeft onlangs aangekondigd het samenwonen met meer dan twee personen zonder een formele relatie te verbieden.

De klantenservice van Easykamer.nl ontvangt veel telefoontjes van ongeruste studenten naar aanleiding van de deze aankondiging.

Volgens Sebastiaan Ram, manager van Easykamer.nl worden ruim 10.000 studenten getroffen door deze nieuwe regelgeving. “Nederland (en  Amsterdam in het bijzonder) kent een groot tekort aan studentenkamers. Het landelijk tekort aan kamers zal naar verwachting in 2015 gestegen zijn naar 60.000.”

Een recentelijk gehouden poll onder 250 leden van Easykamer.nl wijst uit dat 63% van de ondervraagden ongerust is over de plannen van de Amsterdamse gemeente. Ook uit de telefoontjes die bij Easykamer.nl binnenkomen, blijkt dat veel studenten ongerust zijn.

“Dit is begrijpelijk” aldus Sebastiaan Ram, “ruim een-derde van de Nederlandse studenten is Single. Bovendien wees een eerder door ons gehouden onderzoek uit dat ruim 80% van de Nederlandse studenten niet samen met hun partner woon. Hierdoor worden naar schatting 10.000 Amsterdamse studenten getroffen.”

Deze nieuwe regel is een gevolg van Uitvoeringsinstructie van de Dienst Wonen Zorg en Samenleven. Daarin staat dat je alleen mag samenwonen als er in ieder geval twee mensen een relatie met elkaar hebben. Deze wordt hierdoor echter veel strikter uitgevoerd dan werd gedacht.

Easykamer verwacht veel weerstand als de plannen van de Amsterdamse gemeente worden doorgezet. Op de Blog van Easykamer.nl kunnen studenten een bericht achterlaten als petitie tegen het nieuwe beleid.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*