Doorbreek isolement depressie met internet

,

PERSBERICHT
Amsterdam | Dinsdag 14 december 2010

Doorbreek isolement depressie met internet

30% van de Nederlanders is eenzaam. Jaarlijks zijn er 850.000 mensen met een depressie,  dat is meer dan het aantal inwoners van Amsterdam. Door de hulp van internet wordt het isolement bij depressie doorbroken.

ISOLEMENT
Isolement is één van de oorzaken bij een depressie en word naarmate de depressie langer duurt vaak sterker. De website http://inDepressie.nl is een plek waar lotgenoten, partners en familieleden, in anonimiteit, de conversatie aangaan. Bij lotgenoten wordt het isolement en de angst voor de omgeving kleiner. Partners en familieleden leren een depressie te begrijpen en ermee om te gaan. De stap naar behandeling van depressie vergroot.

INTERNET
Websites als Facebook en Hyves bieden normalerwijs het sociaal contact op internet. Deze blijken in dit geval niet te voldoen vanwege het ontbreken van begrip. Mensen met een depressie kunnen niet deel nemen aan de sociale activiteiten geboden door de websites vanwege het feit dat de persoon in een depressie verkeerd. Hierdoor wordt mogelijk het isolement vergroot.

“Eindelijk een website waar ik niet als gek word gezien” schreef een lid van de inDepressie website.

ADVIES
Naast de mogelijkheid tot conversatie wordt voorlichting gegeven in de vorm van video en tekst. De depressietest ‘Beck Depression Inventory’ (http://inDepressie.nl/depressie-test) wordt gebruikt door Psychologen en biedt een duidelijk beeld over de depressie. Om de zorg en behandeling van depressie te verbeteren word de website gebruikt voor het werven van ervaringsdeskundigen voor onderzoeken en kennispanels.
NOOT VOOR REDACTIE
Voor toelichting en vragen kunt contact op nemen met:
M. D. Skrzypecki (initiatiefnemer en directeur inDepressie.nl)
T: 06 45 767 954
E: michal@indepressie.nl
I : http://indepressie.nl

Zie ook:

voor aanvullend beeldmateriaal.