Grootste cursuszoekmachine van Nederland gelanceerd

Cursusvoor.nl is officieel gelanceerd. De zoekmachine voor cursussen, opleidingen, trainingen en workshops biedt de bezoeker directe links naar de sites van de aanbieders. De bezoeker kan zo op die website beoordelen of de cursus geschikt is. Dat cursusaanbieders hun profiel en cursussen gratis kunnen plaatsen is ook een groot verschil met andere cursuswebsites.

De 25.000 cursussen, opleidingen, trainingen en workshops zijn te vinden via een zeer eenvoudig zoeksysteem. “Je tikt als bezoeker gewoon een trefwoord in en dan verschijnen cursustitels met dat trefwoord in de titel. Samen met een eventuele prijs en korte informatie over cursuslocatie en onderwijsmethode.”, vertelt Niels Arts van Arts Media, de bedenker en oprichter van de website. “De meeste zoeksystemen maken de boel alleen maar nodeloos ingewikkeld.”

Gratis
Opleiders betalen niets voor het laten opnemen van hun profiel, cursusinformatie, of leads naar de site van de cursusaanbieder. “Als je geld vraagt zullen sommige aanbieders afhaken. Of ze plaatsen slechts een gedeelte van hun cursussen omdat het anders teveel geld kost”, zegt Niels Arts. “Om een zo groot en divers mogelijk aanbod te genereren hebben en houden we de basis van Cursusvoor.nl compleet gratis. Zodat iedere cursusaanbieder – van de yogaleraar op de hoek tot een groot opleidingsinstituut – hun aanbod op de site plaatst. We proberen geld te verdienen met de verkoop van advertenties en de verkoop van een paar extra trefwoorden waarmee cursussen vaker gevonden kunnen worden.”

Populariteit bepaalt positie
Populaire cursusaanbieders zullen hoger in de lijst komen te staan, net zoals in Google gebeurt. Cursusaanbieders met veel cursussen staan niet automatisch hoger in de lijst. “Eventueel staan er net zoals bij Google een paar adverterende partijen bovenaan de lijst, maar daaronder is de lijst volledig gebaseerd op populariteit. Als aanbieder van één populaire managementcursus kun je dus best bovenaan komen te staan bij het trefwoord – management – ”, aldus Niels Arts.

Partners gezocht!
Het eerste doel van Cursusvoor.nl is ervoor te zorgen de frustratie over het niet kunnen vinden van een passende cursus weg te nemen. “Het tweede doel is samenwerking zoeken met aanbieders om te zorgen voor voldoende promotie bij potentiële cursisten”, verklaart Niels Arts. “Mochten er nog aanbieders zijn die in ruil voor advertentieplekken op de site, Cursusvoor.nl kunnen helpen bij het promoten van de site door middel van het aanbieden van hun diensten, of bijvoorbeeld door gratis cursussen aan te bieden, dan hoor ik dat graag!”, vertelt een enthousiaste Niels Arts. Onlangs werd bekend dat Centric Training (onderdeel van de grootste ICT-dienstverlener van de Benelux), en Cursusvoor.nl gaan samenwerken om de bekendheid van de site te vergroten.

Uitbreiden
In de nabije toekomst gaat Cursusvoor.nl de site nog verder uitbreiden. “We willen ook nog de mogelijkheid bieden op plaats te zoeken, en we gaan veel artikelen schrijven over het vinden en vergelijken van cursussen. Ook wordt er naast de al bestaande mobiele website een iPhone-applicatie gebouwd!”

De man achter Cursusvoor.nl
Niels Arts is naast oprichter van Cursusvoor.nl webprojectleider en eigenaar van Arts Media in Gemert, een bureau dat mediaklussen door freelance media-experts laat uitvoeren.

Noot voor de redactie

Cursusvoor.nl
Een uitgave van Arts Media
Arthur van Schendelstraat 2
5421 RG Gemert
info@cursusvoor.nl
www.cursusvoor.nl

Neem voor meer infomatie contact op met
Niels Arts (eigenaar)
tel. 06 471 382 43
info@cursusvoor.nl

Afbeeldingen:
Logo zoals op website:
www.cursusvoor.nl/pers/headerLogo.jpg
Logo groot photoshop:
www.cursusvoor.nl/pers/cursusvoor-logo.psd
Logo blok groot:
www.cursusvoor.nl/pers/cursusvoor-blokje.jpg
Logo blok klein:
www.cursusvoor.nl/pers/cursusvoor-blokgroot.gif
Andere afbeeldingen:
opvragen via info@cursusvoor.nl

Partners Cursusvoor.nl:

Centric Training – http://www.centrictraining.nl
PE-opleidingen – http://www.pe-opleidingen.nl/
Webtraders – http://www.webtraders.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*