IsraPunt komt met nieuwe release van Open Source VoIP telefoniesysteem IP Businessmanager®

Per 1 januari 2011 lanceert marktleider IsraPunt de nieuwe release van het IP Businessmanager® communicatieplatform. Met de release 4.0 zijn wederom een groot aantal nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan het toonaangevende, op Open Source gebaseerde, telefoniesysteem. Diverse functionaliteiten die bepalend zijn voor ‘de nieuwe manier van communiceren’, waaronder verregaande Microsoft Lync integratie, Unified Communications (UC), IP Multimedia Subsystem (IMS), Novell E-directory, geïntegreerd Contact Center met een groot aantal ACD functionaliteiten en Private GSM zijn aan de nieuwe release toegevoegd. Ook is er een nu al zeer succesvol en compleet beveiligde thuiswerkplek met videoconferentie, telefonie en OpenOffice toegevoegd aan het concept onder de naam IP Businessmanager Workspace®.

‘De markt van IP telefonie is enorm in beweging en daarom streven we er naar om één keer per kwartaal de IP Businessmanager® uit te rollen met de nieuwste en laatste features. Dit kunnen we doen omdat we een grote groep van professionals hebben’, twittert Arno Jolink, CEO bij IsraPunt. ‘Wij zien dat de telefooncentrale van de toekomst een interactie center zal zijn, waarbij klanten door middel van intelligente communicatie op een snelle manier de juiste informatie krijgen via een door hen gekozen communicatiemiddel.’

De IP Businessmanager® is gebaseerd op Open Standaarden. Het is een zeer open systeem dat eenvoudig geïntegreerd of gekoppeld kan worden aan (bestaande) telefonie en ICT omgevingen. Hierdoor biedt het keuzevrijheid in de te gebruiken hardware (bijv. Servers en SIP toestellen) en softwareapplicaties. Ook met betrekking tot aanbestedingen biedt de IP Businessmanager® diverse mogelijkheden. De IP Businessmanager® is namelijk vrij van aanbesteding als het gaat om de telefoniesoftware. Enkel de servers en de IP toestellen zullen aanbesteed moeten worden als ze over het aanbestedingsbedrag gaan. Maar in veel gevallen kan hiervoor gebruik worden gemaakt van de bestaande inkoopafspraken en is de aanschaf van de IP Businessmanager® geheel aanbestedingsvrij. Dit bespaart enorm in de kosten die met een aanbesteding gepaard gaan.

De IP Businessmanager® biedt de mogelijkheid om een systeem te kiezen dat past bij de behoefte van de klant. Er wordt namelijk actief gebruik gemaakt van Open Standaarden en Open Source software. Voorbeelden van Open Standaarden zijn SIP, RTP, XML. Voorbeelden van Open Source software zijn Linux (het OS), Asterisk, Apache. Open Standaarden bevorderen de elektronische uitwisseling van informatie (interoperabiliteit) en onafhankelijkheid van softwareleveranciers. Beide doelstellingen komen daarom ook terug in het actieplan Nederland Open in Verbinding (www.NoiV.nl). IsraPunt is voorstander van het gebruik van Open Standaarden binnen al haar applicaties en is ondertekenaar van het Leveranciers Manifest Open Standaarden van NOiV (Nederland Open in Verbinding). Dit manifest is opgesteld ter bevordering van de interoperabiliteit tussen overheidsorganen en dienstverleners.

Bent u nieuwsgierig en wilt u nu direct de IP Businessmanager® bekijken?

Kijk dan op de demosite; http://demo.ipbm.nl.
In verband met beveiliging wordt gewerkt met een dubbele login. Eerst krijgt u de Secure login voor de locatie en daarna de IPBM login voor de IP Businessmanager®.

Secure login
gebruikersnaam: demo

wachtwoord: demo@ipbm

IPBM login
gebruikersnaam: admin

wachtwoord: admin@ipbm

IsraPunt is zowel system integrator als software ontwikkelaar. IsraPunt is een zelfstandig onderneming van, KPN Business Partner en gespecialiseerd in het implementeren van innovatieve Open Sourcer telecom- en dataoplossingen, waaronder telecommunicatiesystemen, contactcenters, netwerkinfrastructuren.

Voor meer informatie en een demonstratie van de onbegrensde mogelijkheden van de IP Businessmanager® kunt u terecht bij; IsraPunt BV, www.israpunt.nl 0575-560336 of kijk op www.denieuwemaniervancommuniceren.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*