Lezerspunt: een nieuwe kans voor debuterende en minder bekende schrijvers!

In Nederland zijn meer dan 1.000.000 mensen actief met schrijven. De kans echter dat een boek van één van deze schrijvers in één van de gewone boekwinkels terecht komt is bijzonder klein. En zonder boekwinkel is verkoop van een boek vrijwel onmogelijk. De goedbezochte site Schrijverspunt wil dat veranderen en heeft daarom zelf een online boekwinkel opgericht met de naam Lezerspunt.

Eén van de obstakels voor beginnende en minder bekende schrijvers, die veelal genoodzaakt zijn een boek in eigen beheer uit te geven, is het beperkte aantal verkooppunten. Vaak is slechts verkoop mogelijk via een eigen site of de site van de uitgever. Schrijverspunt, als ontmoetingspunt voor lezers en schrijvers, wil dat verbeteren door zelf een boekwinkel te starten. Daarom is sinds begin december 2010 boekwinkel Lezerspunt online.

Op Lezerspunt kunnen schrijvers boeken, wel of niet in eigen beheer uitgebracht, gratis te koop aanbieden. Lezerspunt.nl is een echte webwinkel. Bezoekers kunnen dan ook gewoon online bestellen. Lezerspunt.nl heeft zelf geen boeken in voorraad maar geeft bestellingen rechtstreeks door aan de schrijver of uitgever die dan vervolgens voor de verzending zorg draagt. Alleen voor bestelde boeken vraagt lezerspunt een kleine vergoeding, die beduidend lager ligt dan bij verkoop in de reguliere boekwinkel. Voor lezers van andere, dan alleen de standaard in de boekenwinkel aangeboden, boeken dus de kans om kennis te maken met het werk van debuterende en minder bekende schrijvers. Voor schrijvers de kans om eigen werk, zonder investeringen en met een hoge winstmarge, via een extra verkooppunt te koop aan te bieden. Meer informatie over de werkwijze is te vinden op Lezerspunt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*