SiteFeeling: Maakt al 10 jaar websites beheersbaar

, ,

Almere, 9 december 2010

Op 8 december 2000, inmiddels dus 10 jaar geleden vond de officiële marktlancering van het CMS SiteFeeling op de eerste editie van de eContent Plaza beurs plaats.

Tien jaar geleden was het begrip content management nog vrij onbekend. Evendi sprong er met haar Web CMS SiteFeeling “Beheers uw eigen site” uit door de koppeling met Microsoft Word.

Redacteuren konden offline hun documenten in Microsoft Word voorbereiden en vervolgens met één druk op de knop snel online publiceren. In de tijd van inbellen om te internetten, was dit voor veel bedrijven een ideaal systeem.

SiteFeeling en MS Word: Al 10 jaar een uniek koppel

Nu, 10 jaar later is SiteFeeling nog steeds een gewaardeerd en graag gebruikt CMS voor veel bedrijven en organisaties.

Volgens Roy Schuuring, directeur Evendi, is het publiceren vanuit Word nog steeds uniek. Hij geeft aan dat het offline kunnen opmaken van documenten nu weliswaar niet meer de belangrijkste reden is voor het gebruik van SiteFeeling, maar de koppeling met Microsoft Word juist wel.

“Onze klanten kiezen voor SiteFeeling omdat ze in Word hun documenten kunnen opmaken. Word documenten vormen vaak de bron van content binnen organisaties. Met één druk op de knop kunnen ze publiceren op hun website of intranet. Zonder dat men zich zorgen hoeft te maken over het kopiëren van rare codes die de opmaak door de war halen. What you see is what you get.”

Diversiteit aan klanten

Begin 2001 kon Evendi als haar eerste klant na de officiële marktlancering Accor Hotels verwelkomen. Accor Hotels is momenteel nog steeds een zeer tevreden klant. Op de SiteFeeling website verteld Accor waarom het al 10 jaar naar tevredenheid het SiteFeeling CMS gebruikt.

Na Accor Hotels volgden Ahold, Ministerie van Financiën, Politie Haaglanden en de Grote Club Actie snel met de implementatie van SiteFeeling voor hun intranet en websites. Door de jaren heen is het portfolio van Evendi flink uitgegroeid tot een diverse klantenkring. Zo zijn er in SiteFeeling websites, intranet en extranet sites gemaakt voor bedrijven en organisaties als, ROC van Amsterdam, KPN, en het Aidsfonds/SOA Aids Nederland.

SiteFeeling in verschillende varianten

De afgelopen jaren is er naast de doorontwikkeling van SiteFeeling ook aandacht besteed aan de ontwikkeling van nieuwe SiteFeeling varianten. Zo bestaat nu al 8 jaar de Bestuurslicentie, school versie van SiteFeeling. Het bestuur van primair onderwijs kan er voor kiezen om alle school websites van hun bestuur in SiteFeeling te maken. Evendi heeft hier een aparte werkwijze voor ontwikkeld om het kostentechnisch aantrekkelijk te maken voor de verschillende besturen om over te stappen op SiteFeeling.

Daarnaast is dit jaar ook de SiteFeeling Free Edition gelanceerd. Een gratis versie van SiteFeeling speciaal gericht op de MKB sector en vooralsnog alleen verkrijgbaar via hun partner KPN.

Na 10 geweldige jaren op naar de volgende 10!

Evendi kijkt terug op 10 mooie jaren en zien met vertrouwen de toekomst van SiteFeeling tegemoet. Op de korte termijn staat er al veel op de planning voor SiteFeeling. Zo wordt er hard gewerkt aan de release van SiteFeeling 4, gepland medio 2011. Deze versie zal zowel uiterlijk als technisch een aantal veranderingen met zich mee brengen.

Een aantal speerpunten van SiteFeeling 4 is:

  • Er wordt gekeken naar een koppeling met Open Office
  • Grafische interface van SiteFeeling Admin wordt volledig vernieuwd
  • Alle modules krijgen meer standaard layout opties zodat de het toepassingsgemak van SiteFeeling vergroot wordt
  • SiteFeeling 4 zal een basis vormen voor alle toekomstige ontwikkeling.

Het team van Evendi zal zich ook in de toekomst blijven richten op de doorontwikkeling van SiteFeeling op basis van de wensen van haar klanten en de belangrijkste technologische ontwikkelingen. De goede tijden van de afgelopen 10 jaar willen ze de komende 10 jaar verdubbelen!

Over Evendi

Evendi BV is opgericht in 2000, gevestigd in Almere en de sales- en marketingorganisatie van het content management systeem SiteFeeling. Naast het leveren van SiteFeeling (licenties) verzorgt Evendi het support, draagt zij zorg voor productontwikkeling, begeleidt de implementatie bij klanten en ontwikkelt zij waar nodig maatwerk rondom SiteFeeling.

In de roerige markt van content management systemen heeft Evendi zich weten te ontwikkelen tot een kwalitatieve en betrouwbare partner voor vele bedrijven en organisaties.

Meer informatie over Evendi is te vinden op www.evendi.nl
Meer informatie over SiteFeeling is te vinden op www.sitefeeling.nl

# # #

NOOT VOOR REDACTIE: (niet ter publicatie)

Voor afbeeldingen klik op onderstaande link:
http://www.sitefeeling.nl/sf.mcgi?100681

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Evendi
Afdeling Communicatie
T: 036-750 13 12
E: info@evendi.nl