Top 10 familie wintersport hotels

Bodensee, 9 december 2010 – Veel jonge gezinnen gaan dit jaar op wintersport. En omdat de reis naar de Alpen al lang genoeg is, heeft HolidayCheck een top 10 van hotels gemaakt waar gezinnen met kinderen op vakantie geheel kunnen ontspannen. De hotels en skigebieden staan bekend om hun gezinsvriendelijkheid, en de pistes  zijn niet ver van het hotel verwijderd.

Sport- und Wellnesshotel Stock **** Zillertal, Tirol

Omdat ook kinderen stress en prestatiedruk hebben, moeten zij op vakantie heerlijk kunnen genieten. Hier biedt men pakketten aan die juist de kinderen verwennen, met een massage, stoombad of een simpel gezichtsmasker. Ook heeft het hotel een kinderopvang tegen familievriendelijke prijzen. Elke dag is er een wisselend entertainmentprogramma, bijvoorbeeld de Stockfamiliehitweken. Het hotel in Zillertal ligt op slechts vijf minuten afstand van de dichtstbijzijnde skilift, deze is ook per shuttlebus bereikbaar.

Hotel Schönruh **** Gerlos, Tirol
Dichtbij de pistes ligt het hotel Schönruh, het is slechts op enkele minuten loopafstand van de skilift. Er is ook een skibus die kinderen en hun ouders naar de babypiste brengt. Ook wordt er in de avond aan de kids gedacht, want naast het restaurant bevindt zich namelijk een speelkamer die gevuld is met speelgoed. Voor het spannende werk kan men hier ook terecht, een bobslee rit met 140 km/u of een rit op een motorfiets behoorden tot de mogelijkheden.

Hotel Alpin Spa**** Zillertal, Tirol
Het hotel ligt dichtbij de piste, zodat skiën mogelijk is tot aan het hotel. In de spa kan iedereen genieten, want er is een sauna en buitenbad, waar badkleding verplicht is.
Aparthotel Garni Asterhof**** Fügen, Tirol
Trek de ski’s aan en u kunt direct vanuit het hotel de piste op, of u neemt de gratis skibus naar de nabijgelegen skilift. Wintersporters hebben hier de keuze uit twee skigebieden, namelijk Fügen en Hochfügen. Het hotel biedt begeleide skitochten. En na een zware dag op de latten, kan men hier ook heerlijk ontspannen in de sauna, stoombad of rustruimte.

Hotel Ritterhof*** Seis, Zuid-Tirol
Het hotel is dichtbij het dalstation en heeft daar voor haar gasten een berging beschikbaar. De lift brengt de gasten in 15 minuten naar de top van de Seiser Alm. Het gebied is gericht op beginners, met makkelijke en brede pistes. Extra leuk voor kinderen, is het meerijden in de paardenslee, door de sneeuw.

Hotel Alpenhof**** Zillertal, Tirol
Na een korte wandeling vanaf het hotel naar de Hintertux skibus, is men na slechts twee minuten al bij de Hintertux gletsjer. Het hotel heeft een rustgevende spa, waar men tot in de puntjes verzorgd wordt, ook kinderen kunnen meegenieten. En als de kinderen liever iets anders willen doen, is dat geen probleem. Er is hier namelijk genoeg te doen, zoals sporten in een 160 m² grote gymzaal of met leeftijdsgenoten spelen in de speelzaal.

Kinderhotel Ramsi Erlebniswelt**** Hermagor, Tirol
Dit is ‘HET’ hotel voor gezinnen met jonge kinderen, mede omdat het skigebied Weißbriach ideaal is voor kinderen. En als de kinderen een dagje niet de pistes op willen is dat hier ook geen probleem. Een animatieteam organiseert allerlei leuke activiteiten zoals knutselen, schilderen  en zwemmen. Er worden speciale teenie dagen gehouden of voor de kleintjes een indianendag. Zij kunnen zich hier  goed vermaken met een 200m² grote speelzaal, een grote gymzaal en nog heel veel meer.

Hotel Gasthof Schützenhof *** Grossarl, Salzburg
Het Gasthof ligt in het Salzburg gebied. Vanuit het Gasthof is het mogelijk om per ski of snowboard naar de skilift te gaan. Aan het einde van de dag kan men ook weer naar het hotel skiën. Voor vakantiegangers die niet skiën is er genoeg te doen, zoals de begeleide sneeuwschoenwandelingen in de diepe sneeuw of genieten van de heerlijke spa.


Bärenhotel**** Olang, Zuid-Tirol
Als u het Bärenhotel uitloopt, staat u direct op de piste. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van de gratis pendelbus. Na een zware dag vol skiplezier op de piste, kan men hier heerlijk ontspannen in het verwarmde hotelzwembad.

Hotel Haidachhof**** Zillertal, Tirol
Hoog in de bergen in de plaats Fügen en slechts 100 meter verwijderd van de skilift ligt Hotel Haidachhof. Entertainment is hier belangrijk, ze staan dan ook bekend om hun populaire dagtochten (met Gluhwein), sneeuwparty met kaasfondue, en als uw kinderen in bed liggen kunt u naar de cocktail party met showbarkeeper. Kortom garantie voor veel winterplezier!

Contactpersoon: Linda Hoebe

E-mail: pers@holidaycheck.nl

Tel: +41 (0) 71 686 5015

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*