Ambtenaren klaar voor Het Nieuwe Werken

Almere – 19 januari 2011 – ErgoDirect International, leverancier van oplossingen voor gezonder, slimmer én efficiënter beeldschermwerk, maakt bekend dat zij duizenden ambtenaren bij verschillende ministeries, heeft toegerust met innovatieve hulpmiddelen ter ondersteuning van Het (gezonde) Nieuwe Werken.

Het Nieuwe Werken (HNW) of Werken Nieuwe Stijl is een nieuwe manier om werk te organiseren of werk in te delen met als doel productiever (en dus efficiënter) te zijn. Een officiële eenduidige definitie bestaat niet, maar bij het nieuwe werken gaat het vooral om een omslag in denken over werk. Ook binnen de overheid lopen veel HNW projecten als ‘Ambtenaar voor de Toekomst’, ‘Organisatie Gebonden Huisvesting (OGH)’, ‘Proces Gebonden Huisvesting (PGH)’.
ErgoDirect International helpt organisaties om HNW werkplekken dusdanig toe te rusten dat de medewerker daadwerkelijk gezonder, slimmer en efficiënter met de computer kan werken. Duizenden ambtenaren die binnen Het Nieuwe Werken zijn toegerust met een laptop, zijn door ErgoDirect International voorzien van een mobiele HNW-kit bestaande uit een superlichte, met de laptop geïntegreerde, laptophouder, een licht minitoetsenbord (eventueel met los numeriek deel), een ergonomische muis en een laptoptrolley, -rugzak of -tas.

Laptophouders worden steeds breder ingezet om laptopgebruikers comfortabel te kunnen laten werken. Een laptophouder biedt de gebruiker de mogelijkheid om het laptopscherm op een comfortabele hoogte te plaatsen. Samen met een muis en extern toetsenbord kan de laptop zo als het ware worden omgevormd tot een ‘desktop’. Veel laptopgebruikers ervaren het telkens opzetten van een losse laptophouder niet als vanzelfsprekend, waardoor na verloop van tijd de goede werkplek niet meer wordt opgezet en de (efficiency)winst weer gaat verloren.

De geïntegreerde FlexTop Integrated laptophouder, die als maatpak aan de laptop is bevestigd, neemt dit probleem weg. Door zijn zeer lage gewicht (<150 gram), minimale dikte (2 mm) en functie als tweede huid aan de laptop, nodigt de FlexTop Integrated standaard uit tot gezond en efficiënt laptopgebruik. De FlexTop Integrated biedt de gebruiker de mogelijkheid om het laptopscherm op elk tijdstip en op elke plaats op de juiste en comfortabele hoogte te plaatsen. De ergonomische muis en het comfortabele minitoetsenbord maken de omvorming, van de laptop tot een gezonde en efficiënte ‘desktop’, compleet.

“De HNW-kit van ErgoDirect International heeft bij onze mensen veel van de bezwaren van het werken met een laptop en het gebruik van laptophouders weggehaald. De gebruiker heeft nu op elk moment en elke plaats zijn vertrouwde, doch nu mobiele, ‘desktop’ tot zijn beschikking. Onze laptops zijn nu met recht gezonde, ergonomische en efficiënte laptops.” aldus Han Prenger, Projectleider BCFD Ministerie van Financiën.

“Met de FlexTop Integrated ligt het dagelijks gebruik van laptophouders op meer dan 98%. We mogen dan ook met recht stellen dat het maatpak, wat de FlexTop Integrated biedt, standaard en van nature gezond en efficiënt laptopgebruik uitlokt.” aldus John van Hooft, directeur bij ErgoDirect International.

Over ErgoDirect International
ErgoDirect International is een innovatieve kennispartij als het gaat om gezond, productief en efficiënt beeldschermwerk. Hardware oplossingen van ErgoDirect International dragen aantoonbaar bij aan een gezonde, comfortabele en efficiënte werkplek. Haar software oplossingen zijn gebaseerd op wetenschappelijke kennis en getoetst door gerenommeerde wetenschappers en ergonomen. Haar softwareproduct CtrlWORK (persoonlijke effectiviteit software) is in korte tijd al zeer succesvol. Wat betreft R&D legt ErgoDirect International haar oor continue te luister bij haar klanten en de wetenschap. Wij weten wat de wensen en behoeften van onze klanten zijn en ontwikkelen daar ook naar. Producten van ErgoDirect International worden gebruikt binnen ministeries, provincies, gemeenten, onderwijs, banken, (zorg)verzekeraars, (it)dienstverleners, industrie en vele andere bedrijfstakken.

Beeldschermwerkers werken gezonder, slimmer én efficiënter met producten van ErgoDirect International

Mediacontact: Niek Nendels,

T: 036-5472440, E: nienk.nendels@ergodirectinternational.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*