Forse groei in manager banen in 2011

Arbeidsmarkt voor senior professionals profiteert van economische groei
München, 20.01.2010: Goede vooruitzichten voor professionals en managers in Nederland. In het licht van de sterke conjunctuur kijken werknemers opnieuw met vertrouwen naar de toekomst. Ook het hogere segment van de arbeidsmarkt is weer opgeveerd en profiteert van de economische groei in Nederland.

Grote vraag in productie, consultancy en engineering
De cijfers van carrière service Experteer wijzen op een duidelijke trend: in de onderzoeksperiode december 2009 – december 2010 groeide het aantal banen bij Experteer Nederland met bijna 50%. Vooral in de productie van consumentengoederen, consultancy en engineering is er een sterke toename aan vacatures. Het aandeel van de branche consumentengoederen in het totaal aantal vacatures op Experteer steeg met 92%, terwijl consultancy en engineering met respectievelijk 45% en 32% ook een sterke toename vertonen. Life sciences en telecom vervolledigen het rijtje van branches met sterk stijgende vraag naar leidinggevenden met respectievelijk 31% en 9% groei.

Goede vooruitzichten voor 2011
In 2011 blijft de curve opwaarts wijzen. Het CBS verwacht een economische groei van 1,5%, waarmee de positieve lijn van eind 2010 wordt doorgetrokken. Dr. Christian Göttsch, CEO van Experteer: “De positieve conjunctuur zorgt voor een hoge activiteit op onze carrière service. Onze kandidaten waren nooit eerder zo gevraagd op de arbeidsmarkt!”

Over Experteer
Met 80.000 voorgeselecteerde topposities vanaf €60.000 en 8.000 goedgekeurde headhunters is Experteer de kwalitatief en kwantitatief leidende carrière service voor senior professionals in Nederland en Europa. Het premiumaanbod richt zich op professionals en executives die hun volgende carrièrestap plannen en de arbeidsmarkt zowel als hun eigen marktwaarde in het oog willen houden. Om hoogwaardige banen voor leden te genereren, doorzoekt een onafhankelijk analistenteam permanent de arbeidsmarkt, classificeert de vacatures en voorziet ze van een salarisbenchmark. Deze worden vervolgens door het Experteer carrièrematching systeem vergeleken met de kwalificaties en carrièredoelen van meer dan 2 miljoen leden. Zo houden leden het overzicht over passende posities – en tevens over de eigen branche, functie en carrièreniveau. Bovendien biedt Experteer een discrete toegang tot zijn headhunter netwerk en de daaraan verbonden exclusieve arbeidsmarkt. Leden kunnen hier hun carrièreprofiel voor headhunters zichtbaar maken en doeltreffend gevonden worden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*