Gezond slank in 3 maanden

Het werkt!

NIJMEGEN – Nieuw gewichtsmanagement programma in Nijmegen Vanaf 1 februari 2011 gaat er een nieuw gewichtsmanagementprogramma van start in Nijmegen. Gediplomeerd schaatscoach en gecertificeerd gewichtsmanagement coach Michael Severs (28) begeleidt mensen gedurende een traject van drie maanden op natuurlijke wijze en met respect voor het lichaam naar een gezond gewicht. Het programma is geschikt voor zowel mensen met overgewicht als mensen met ondergewicht. “Gedurende drie maanden begeleid en coach ik mensen op individuele basis naar een gezond gewicht met een bewezen programma”, aldus Severs. Dat de coach voor honderd procent achter zijn concept staat, blijkt onder andere uit de 100% geld terug garantie. Michael: “Dit programma werkt. Zelfs als wedstrijdschaatser ben ik er 5 kilo mee afgevallen in een half seizoen.”

Het programma
Bij aanvang van het programma wordt er een algemene gewichts- en gezondheidscheck gedaan. “We brengen in kaart hoeveel iemand weegt, hoe de verhouding tussen vet, spiermassa, vocht en botten is”, zegt Michael. “Daarnaast kijken we ook naar de conditie, het vet rond de organen en de stofwisseling. Zo krijgen we een compleet beeld en kunnen we vervolgens doelen en een persoonlijk programma samenstellen.” Gedurende de drie maanden zijn er wekelijkse check-ups, waarbij er praktische voedings- en bewegingsadviezen gegeven worden die gemakkelijk toe te passen zijn. Severs: “Bewegen mag, maar hoeft niet per se. De resultaten zijn sneller zichtbaar als iemand er op de juiste manier bij beweegt, maar ook mensen die daar niet of slechts beperkt toe in staat zijn, kunnen aan de slag met ons programma.”

Waarom de meeste diëten en programma’s niet werken
Veel diëten werken niet, omdat het crashdiëten zijn. “Door jezelf voedingsstoffen te ontzeggen of drastisch te minderen, val je af. Maar meestal kom je daarna twee maal zoveel aan!”, aldus Severs. Dit is het bekende jojo-effect. Het jojo-effect heeft een aantal oorzaken.
Ten eerste krijgt het lichaam een signaal wanneer iemand drastisch minder gaat eten. Het lichaam denkt dan: “Er is hongersnood, ik moet zoveel mogelijk rendement uit mijn voeding halen.” Het lichaam zet daarbij de stofwisseling op een zo laag mogelijke stand en slaat zoveel mogelijk voeding op als vet(reserves). Dit is vaak merkbaar wanneer iemand een maand aan het lijnen is en opeens geen gram meer afvalt, het welbekende plateau, waar iemand dan echt doorheen moet om verder af te vallen. Maar wanneer mensen aan het einde van hun dieet weer gewoon gaan eten, komen ze vaak twee keer zoveel weer aan. Dit komt doordat de stofwisseling nog steeds heel laag is en de voedselinname vaak extra groot is, omdat ze ‘alle lekkere dingen’ zo gemist hebben.
Ten tweede zijn er ontzettend veel programma’s waarbij mensen de hele dag bezig zijn met eten. Ze moeten bijvoorbeeld punten of calorieën tellen, kijken naar wat er die dag nog wel of niet gegeten mag of moet worden of ze zitten aan de maaltijdvervangers, terwijl de rest lekker zit te genieten van een gewone maaltijd. “Dat werkt enorm frustrerend”, weet Severs uit eigen ervaring. “Als je wilt afvallen, moet je juist niet de hele dag gedwongen aan eten denken, want dat werkt averechts. Je wilt je juist niet druk maken om eten. Wanneer je eet, moet het smakelijk en genoeg zijn. Met mijn programma krijgen mensen de juiste begeleiding en adviezen en leren ze weer een gezond eet- en beweegpatroon aan, waardoor eten een prettige bezigheid blijft en mensen ook na de drie maanden hun gewicht blijvend op een gezond niveau kunnen houden.”

Hoe werkt het
“Het geheim zit ‘m in de stofwisseling”, zegt Michael. Vooral mensen die al veel verschillende diëten en programma’s hebben geprobeerd, hebben vaak een dramatisch lage stofwisseling. Afvallen gaat hierdoor ontzettend moeizaam. Omdat de meeste programma’s en diëten het probleem van een lage stofwisseling juist groter maken of niet effectief aanpakken, zijn veel mensen al snel weer terug bij af.
“Ons programma brengt de stofwisseling van het lichaam op natuurlijke wijze naar een optimaal niveau. Hierdoor vallen te zware mensen af en komen te dunne mensen aan. Om de stofwisseling te optimaliseren geven we lifestyle- en voedingsadviezen, daarnaast werken we met 100% natuurlijke producten die gebaseerd zijn op Oosterse kruiden. Er zijn genoeg producten te koop die heel ongezond en soms zelfs gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Onze producten zijn geregistreerd bij diverse gezondheidsinstanties om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen. De producten ondersteunen het totaalprogramma van adviezen, individuele begeleiding, coaching en evaluatiemomenten. Onze methode stimuleert een gezonde stofwisseling, een gezond en lekker eetpatroon en een gezond beweegpatroon. Juist daardoor is het zo effectief”, aldus Severs.
Voor meer informatie:

Michael Severs, tel: 06-15053133, e-mail: michael@sporterinbalans.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*