Goede lasapparatuur onmisbaar bij elke lasklus

, ,

Lassen is nog altijd een specialiteit die veel ervaring van de werknemer vereist. Goede lasapparatuur heeft echter ook een grote invloed op de kwaliteit van het eindproduct. Bovendien heeft er de laatste tijd nog veel innovatie plaatsgevonden op het gebied van de lasmachine.

Lasmachine gasreductieWist u dat u afhankelijk van hoe vaak er gehecht wordt wel 20 tot 50% op uw gaskosten kan besparen? Aangezien u minder gasflessen nodig heeft, geeft dit u tegelijk een besparing op de flessenhuur. Minder gasflessen betekent ook minder arbeid nodig om de flessen te wisselen.

Migatronic Sigma2 zet de toon voor gasbesparing met het innovatieve IGC®, met als voordeel een betere laskwaliteit, winstgevendheid en milieu. Migatronic Intelligent Gas Control IGC® maakt het mogelijk om bij het MIG/MAG lassen 50% van het gasverbruik te verlagen. IGC® is een dynamische gasbesturing die het gasverbruik van het begin tot het einde van het lasproces in de gaten houdt. IGC® zorgt voor een automatische instelling van de gasstroom, afhankelijk van de dichtheid van het individuele gastype en optimaliseert de gasbescherming van het gekozen synergisch lasprogramma. IGC® is een aan te passen optie speciaal ontwikkeld voor alle Sigma2 lasmachines met Synergisch en Puls besturingspanelen.
Een traditioneel gasreduceertoestel zorgt voor een extra verbruik van het gas bij de start van het lasproces terwijl IGC® onmiddellijk zorgt voor een nauwkeurige gasbescherming behorend bij de lastoepassing. IGC® is actief zodra het smeltbad tot stand gekomen is en zorgt voor een perfecte gasbescherming gedurende het gehele lasproces. Het resultaat is onder andere gelijkmatige lassen, lager foutpercentage en verhoogde productie.

De gasbesparingen door IGC® zijn vastgelegd door uitvoerige tests uitgevoerd in realistische productie omgevingen, gebaseerd op dagelijkse boogtijd en gevarieerde gebruikers-toepassingen inclusief kortsluitboog, openboog- en pulsbooglassen.

Het is erg eenvoudig: hoe meer starten, des te meer gasbesparingen met de IGC®.

Andere niet onbelangrijke voordelen zijn:
Een groot aantal van onze nieuwste machines kan uitgevoerd worden met een ingebouwde gasbesparingskit (zelfs met een synergische gasbesparingskit), dit geeft u niet alleen de bovengenoemde voordelen, maar ook:
– Géén extra gasturbulentie tijdens starten. Hierdoor vooral in het lage bereik een betere start.
– U stelt de gasflow digitaal in het display in. Hierdoor altijd de juiste hoeveelheid, in de praktijk wordt het reduceertoestel onnodig 10 tot 20 % hoger ingesteld.
– Géén lasfouten door gebrek aan gas. Indien de fles leeg raakt, laat het display zien dat de gasstroom te laag is en stopt het lasproces. Hierdoor geen reparatie van een poreuze las nodig.

Lastechniek Rijnmond is als meer dan 25 jaar actief op de Nederlandse markt. Hierbij hebben wij ons gespecialiseerd in Lasapparatuur en lastoevoegmateriaal. Door onze grote voorraad kunnen wij nagenoeg alle lastoevoegmaterialen zeer snel leveren. Wij hebben dan ook meer dan 250.000 kg op voorraad. Door groot in te kopen kunnen wij zeer scherpe prijzen garanderen voor de lastoevoegmaterialen en lasapparatuur.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*