Logistiek manager: hoe pak ik het aan?

Het beroep logistiek manager is de laatste tijd een stuk beter op de kaart gezet omdat het beroep beter wordt geprofileerd. Logistiek omvat alles wat te maken heeft met de goederenstroom. Van de ontwikkeling van een product tot en met de eindgebruiker en dan vooral hoe de distributie ervan georganiseerd is. Ook kan er sprake zijn van reverse logistics, dit doet zicht bijvoorbeeld voor wanneer men een product heeft gekocht en niet tevreden is over het product. Wanneer men dan dit product terug brengt naar de winkel begint de reverse logistics.

Een ander fenomeen wat vaak gepaard gaat met supply chain management is het JIT principe. Deze term is afkomstig vanuit het Japanse distributie wezen en staat voor ‘Just in time’. In het Nederlands houdt deze term simpelweg in: de juiste producten, op de juiste plaats, tijd en in de juiste hoeveelheden om zo de kosten te optimaliseren.

Het is dus geen ongewone gedachte te denken dat een logistiek manager een veel omvattende baan heeft. Hoe kan men dit aanpakken?

Als je de opleiding bedrijfskunde gedaan hebt, heb je daarmee een goede kans bij een baan als logistiek manager. Als je heel goed bent in je baan als logistiek manager kun je misschien wel de Logistiek manager van het jaar worden!
Punt 1: Zoek natuurlijk eerst een goede vacature logistiek manager, want dat legt de basis voor alles!
Punt 2: Als je dan een goede vacature gevonden hebt, moet je zorgen dat je goed coördineert, plant en controleert.

Net als bij logistiek manager, heb je ook als consultant een leidende functie. Alleen het verschil is dat je voor consultant geen bepaalde opleiding hebt. Dus bij deze baan is het nog belangrijker dat je een goede vacature consultant. Ook is het belangrijk dat je veel weet van verschillende dingen om dat je je in dienst stelt van vele verschillende klanten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*