Podium Duycker kijkt terug op een succesvol openingsweekend

Meer dan 750 bezoekers tijdens concerten van Miss Montreal, Partysquad, Heist, Ravolva en SEEN

 

 

Hoofddorp 25-01-2011 – Duycker, het podium voor popcultuur in Haarlemmermeer, opende afgelopen weekend voor het eerst haar deuren, uiteraard geheel in stijl. Met het doorknippen van een stalen ketting met een betonschaar, opende wethouder Arthur van Dijk en directeur Leon Zwaans, het nieuwe podium Duycker. Gevolgd door een reeks concerten en dancefeesten op vrijdag en zaterdag, en diverse demonstraties en workshops op zondag presenteerde Duycker direct een blauwdruk van het te verwachten brede aanbod: rockbands, dance feesten, demonstraties en diverse workshops & masterclasses.

De officiële opening vond plaats op vrijdag 21  januari, speciaal voor genodigden, bedrijven en particulieren. Vervolgens werd het podium op vrijdagavond 21 januari ingewijd met een knallend optreden van Miss Montreal in de grote zaal en Heist, met Ravolva als support act, in de kleine zaal. DJ VU sloot de avond muzikaal af. Naast alle optredens kon men ook vrijblijvend deelnemen aan een rondleiding. Ook op zaterdagavond zat de sfeer er goed in, jongeren gingen uit hun dak tijdens Partysquad en in de grote zaal stond een clubavond met SEEN geprogrammeerd. Een heerlijke avond met visual music, waarbij een dansende menigte los ging! Seen, was tot diep in de nacht te horen in Duycker.

Op zondag 23 januari presenteerde Duycker, onder de naam Artquake een open dag met een uniek aanbod in Haarlemmermeer met verschillende music en dans masterclassess; Hiphop lyrical, Poppin’, Locking, House, Oldschool hiphop en Crump. De dag werd afgesloten met een echte dancebattle.  Marco Gerris, jurylid van So You Think You Can Dance, gaf zijn professionele mening over de kandidaten. De uiteindelijke winnaar kreeg twee vrijkaarten voor de nieuwe ISH-voorstelling Gravitish en twee vrijkaarten voor een concert of evenement naar keuze in Duycker.

Tickets

De programmering van Duycker is te vinden op www.duycker.nl. Via de site zijn tickets online te bestellen. De kassa’s van Duycker zijn een uur voor aanvang van het concert geopend.

Programmering januari & februari 2011

VR 28 JAN                       A SILENT EXPRESS + RARELY ALIVE  Indie 

ZA 29 JAN                        90’s NOW

VR 04 FEB                        GROOTSPRAAK met ADJE & REVERSE  Hiphop

ZA 05 FEB                        SLACKERS  feat. DEM SLACKERS,
                                             JOOST VAN BELLEN, 
MIKE MAGO, SPLIPH  Electro

ZO 06 FEB                         SINGING SUNDAY  Zondagpareltjes

VR 11 FEB                         NOUVEAU met SINAS  Jazz/Soul/Funk

ZA 12 FEB                          3JS Volendam

ZA 12 FEB                          Onderduycken lndie dansavond

ZO 13 FEB                          De stem van HLMRMEER  Opening cultuurgebouw

VR 18 FEB                          REVAMP/support: ETHEREAL

VR 18 FEB                          FOCUS  Hocus Pocus

ZA 19 FEB                           PERPLEX  Techno

VR 25 FEB                          SNOWSTAR LABELNIGHT  Singer/songwriter o.a. I am Oak,
                                               Secret Love Parade

Verwacht:

VR 04 MRT                      GROOTSPRAAK  Hiphop met kern koppen

VR 12 MRT                       SMACKSka en reggae van Nederlandse bodem

VR 18 MRT                       THE UPSESSIONS 

ZA 19 MRT                       UNDECIMBER – 3rd MACHINE – GODMODE  Metal

ZA 23 APR                        DE DIJK  Rots in de branding van de Nederlandse rockmuziek

ZA 24 JUN                       PETER PAN SPEEDROCK  support AL & The Black Cats

 

 

Over Podium Duycker

Duycker, het podium voor popcultuur in de Haarlemmermeer heeft 2 concertzalen; een grote zaal voor 700 bezoekers en een kleine zaal voor 200 bezoekers, 5 oefenruimten, studio’s, workshopruimtes en een grand café. Duycker organiseert jaarlijks 200 evenementen  waaronder live concerten, festivals, dance-feesten, open podia, jamsessies en caféconcerten. Onder de naam Artquake biedt Duycker een activiteitenaanbod voor middelbare scholieren aan.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*