TYPO3 Community brengt nieuwe versie TYPO3 CMS uit

, , , ,

Versie tot 2014 gegarandeerd door Long Term Support

Vandaag lanceerde de TYPO3 Community de nieuwste versie van het TYPO3 content management systeem. Uniek aan deze versie is de gegarandeerde lange termijn support (LTS) van drie jaar op deze software versie. De nieuwste versie is inmiddels via de community website te downloaden.

Gegarandeerde ondersteuning tot 2014

Voor de eerste keer garandeert de TYPO3 community een lange termijn support langer dan de standaard 18 maanden. Gedurende minimaal 36 maanden brengt de TYPO3 community updates uit voor deze versie van het ‘s-werelds meest populaire open source Enterprise CMS. Tegelijkertijd blijft deze versie van TYPO3 backwards compatibel waardoor oudere functionaliteit werkzaam blijft. Een eenvoudige upgrade naar deze nieuwe versie is daarom gegarandeerd.

Gebruiksgemak in hoge mate verbeterd

Een nieuwe zoekmachine in de redactie omgeving verbetert het gebruiksgemak. De door Google geïntroduceerde autocomplete vinden we nu ook in TYPO3 terug. Een andere verbetering is een verdere optimalisatie van de workflow omgeving waarmee meerstaps workflows zijn in te richten overeenkomstig met organisatiestructuren en -processen. Veel andere functionaliteit als ondersteuning van HTML5, standaard UTF-8 ondersteuning voor internationalisatie, en nog veel meer wordt uiteengezet op de community website www.typo3.org.

Opensource software TYPO3

TYPO3 is een enterprise content management systeem dat zich leent voor zowel eenvoudige websites tot complexe gepersonaliseerde “Web 2.0” portals en communities. In Nederland gebruiken onder meer 30 gemeentes, het CNV, de universiteiten van Eindhoven, Delft en de Erasmus Universiteit, maar ook bedrijven als Online Breedband, IHC Merwede, Tauw, Pearle,  het TYPO3 ECMS.

alterNET

Met projecten voor onder meer het CNV, de Evangelische Omroep, Online Breedband, gemeentes Oosterhout, Leiden, Den Bosch, TU Delft, ministerie van Veiligheid en Justitie, is alterNET een van de belangrijkste dienstverleners gespecialiseerd in TYPO3 implementaties.

Download
TYPO3 versie 4.5 LTS Download: http://www.typo3.org/download/
Technische Documentatie en Release Notes: http://typo3.org/download/release-notes/typo3-45/

Links
TYPO3 Highlights: http://www.typo3.org
TYPO3 Newsfeeds: http://news.typo3.org
TYPO3 Association: http://association.typo3.org