7 days of inspiration Nederland belangeloos mooier maken, dus ook Enschede / Twente (7di053)

Tijdens de ‘7 Days of Inspiration’ wordt Nederland en dus ook Twente en Enschede een stuk mooier. In Twente lopen in totaal zeker 10 initiatieven naast de bijna 100 soortgelijke andere projecten die van 28 februari tot 6 maart 2011 in zo’n 20 steden in Nederland worden uitgevoerd. Dit gebeurt allemaal op basis van sociale overwaarde; belangeloos en zonder financieel gewin. Bij voorkeur duurzaam en dankzij de bundeling van talenten en krachten van honderden vrijwilligers.

Elke dag inspiratiecafé bij MAC Berlijn
Tijdens ‘7 Days of Inspiration’ organiseren we in Enschede elke dag een inspiratiecafé in Media Art Café Berlijn aan het Stationsplein van 16:00 tot 20:00 uur. Elke dag heeft – net als in de rest van Nederland – een eigen thema, respectievelijk: onderwijs, zorg, werk, duurzaamheid, versimpelen en voeding. Doel is om ervaringen te delen naar aanleiding van de initiatieven en nog meer inspiratie te brengen en te halen. Uiteraard is de entree gratis.

Idee
7 Days of inspiration is een initiatief van Martijn Aslander, die samen met Fanny Koerts, Nils Roemen, Olga Plokhooij en Abdul Advany een team vormde. Doel is om Nederland met concrete activiteiten, uitgevoerd door enthousiaste vrijwilligers, naar een hoger maatschappelijk niveau te tillen, door te knopen en door nieuwe manieren van samenwerken tot stand te brengen, klussen op knappen en mensen en organisaties de helpende hand te bieden.

Opbrengst voor vrijwilligers
Overal in het land zijn er zwermen mensen aan de slag met initiatieven opzetten en uitrollen. Iedereen doet mee. Ook bedrijven en organisaties. Iedereen doet mee zonder enige vorm van tegenprestatie. Het gaat om samen werken. De opbrengst is inspiratie. Een goed gevoel. Teamspirit. Besef dat je zonder geld, heel veel voor elkaar kunt krijgen.

Dagelijks programma Inspiratiecafe MAC Berlijn

16:00 Terugblik op de dag
Initiatiefnemers komen vertellen wat ze hebben gerealiseerd
Stilstaan bij projecten die elders in het land zijn uitgevoerd

17:00 Stand-Up-Inspiration
Minimaal 2 stand-up inspirators krijgen het podium
Mensen die inspireren met hun ideeën of projecten

18:00 In Dialoog
Mooie manier om ervaringen, inspiratie en kennis van mensen te delen
Kennismaken, eravering delen, dromen en doel aan de hand van vragen
Luisteren, vragen stellen en elkaar echt willen begrijpen

19:00 Filmpjes ter inspiratie

19:30 ‘Durftevragen’ sessie
Niets voorbereiden, alleen maar er zijn
Samen doorvragen op de vraag en samen op zoek naar een mogelijke oplossing

7 Days met verschillende thema’s

7di; 7 dagen, 7 thema’s van 28 februari tot 6 maart 2011. Elke dag heeft een eigen thema. Door heel Nederland worden rond deze thema’s initiatieven ontplooid en inspiratiepodia gecreëerd.

 Maandag onderwijs
 Dinsdag zorg
 Woensdag werk
 Donderdag duurzaam
 Vrijdag versimpelen
 Zaterdag voeding
 Zondag feest (ofwel terugkijken)

Meer informatie

Voor het persbericht met opmaak en contactgegevens:
http://www.fictoor-wagelaar.nl/7di053/Pb_7di_EK_110222_def.pdf

7di053 / 7 Days of Inspiration is ook te vinden :

Algemene Informatie : http://www.7di053.nl
Weblog : http://7di053.blogspot.com
Twitter : @7di053

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*