Dieetcoach.nl – nieuw online dieetcoaching platform

, ,

Dieetcoach.nl gelanceerd

dieetcoach

Samen afvallen met Dieetcoach

Wereldwijd wordt het probleem van overgewicht onderkend en ook de Nederlandse en Belgische overheid beginnen zich steeds bewuster te worden. Recent is er een internationale studie in het wetenschappelijk tijdschrift The Lancet gepubliceerd waarin wereldwijd een verdubbeling van het aantal mensen met zwaar overgewicht sinds 1980 wordt bekendgemaakt.

Het toenemende probleem van overgewicht in Nederland en België heeft er toe geleid dat Dieetcoach.nl nu wordt gelanceerd. Dieetcoach.nl is een nieuw en gratis coaching platform dat online deelnemers helpt bij het volhouden van het diëten.

Initiatief i.s.m. Universiteit Maastricht

Dieetcoach.nl is een initiatief van Evendi BV en is opgezet in samenwerking met de Universiteit Maastricht, Faculty of Psychology and Neuroscience. De faculteit doet al jarenlang onderzoek naar de invloed van de psyche op het eetpatroon van mensen (zie www.eetonderzoek.nl). Recentelijk heeft professor Anita Jansen de belangrijke VICI subsidie ontvangen voor onderzoek naar succesvol afvallen. Psychologen bestuderen in dit onderzoek welke eigenschappen voorspellen wie er wel en niet succesvol afvallen, en hoe we kunnen leren om minder te eten. Dieetcoach.nl data en onderzoekresultaten zullen met elkaar worden gedeeld.

Volhouden van dieet groot probleem

Jaarlijks zijn vele Nederlanders bezig met één of andere vorm van een dieet. Het grootste probleem voor mensen die een dieet volgen, is het dieet volhouden. Zeker bij overgewicht is er steeds sprake van een jojo effect omdat men wel begint, het dieet enige tijd volhoudt en dan weer afhaakt, om enige tijd later weer te starten. Dieetcoach.nl is een nieuw coaching platform dat online helpt bij het volhouden van het diëten door het geven van motivatie.

Dieetcoach.nl motiveert

Dieetcoach.nl deelnemers worden gecoacht door andere deelnemers. De coaching argumenten en stimulerende woorden die iemand aan een ander verstrekt, stimuleren en beïnvloeden ook de deelnemer zelf. Onderzoek heeft uitgewezen dat iemand het meest leert door iets uit te leggen aan een ander. Dieetcoach.nl hanteert hetzelfde principe; motiveer jezelf door anderen te motiveren!

Dieetcoach.nl is er voor alle diëten

Dieetcoach.nl is een onafhankelijk platform. Dieetcoach.nl ondersteunt alle gangbare diëten en is niet gelieerd aan één of meerdere fabrikanten of dieetconcepten.

Iedereen die een dieet volgt kan zich gratis registreren op Dieetcoach.nl met het dieet dat men volgt.

Dieetcoach.nl biedt inzicht in resultaten van verschillende diëten

Op Dieetcoach.nl worden metingen altijd (anoniem) aan een dieet gekoppeld. Daarmee ontstaan unieke cijfers, bijvoorbeeld:
1. welke diëten worden het meest gevolgd
2. met welke diëten vallen mensen het beste af
3. welke diëten worden het beste volgehouden
4. hoe verloopt statistisch gezien het afvalproces van een bepaald dieet

Deze cijfers zullen op Dieetcoach.nl worden gepubliceerd en bieden inzicht aan iedereen die een dieet wil gaan volgen. Daarnaast zullen de cijfers gebruikt worden door de Universiteit Maastricht voor verder onderzoek.

Gratis toegankelijk voor iedereen

Dieetcoach.nl is gratis toegankelijk voor iedereen in Nederland en België. Na registratie kan men dieetresultaten online bijhouden. Zowel metingen als een dagboek en een eetdagboek. Op een persoonlijk dashboard, dat alleen voor de deelnemer zelf zichtbaar is, worden de resultaten en o.a. BMI waarde weergegeven.

Ook dieetconsulenten kunnen zich registreren en vervolgens een dieetgroep op Dieetcoach starten. Binnen de dieetgroep coachen ze dan de deelnemers, bijvoorbeeld hun eigen clienten, die zich bij hun dieetgroep hebben aangesloten.

Zie www.dieetcoach.nl voor meer informatie.

# # #

NOOT VOOR REDACTIE: (niet ter publicatie)
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Evendi BV
Roy Schuuring
T: 036-7501313
E: info@dieetcoach.nl
Dieetcoach.nl:
http://www.dieetcoach.nl
Voor images die gebruikt kunnen worden bij de persberichten:
http://www.dieetcoach.nl/sf.mcgi?139
download de .zip file met daarin de volgende images
1. logo Dieetcoach.nl
2. Dieetcoach.nl image banner

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*