Herbalife of maagband?

Overgewicht is ook onder jongeren in Nederland een groeiend probleem. Men probeert af te vallen met pillen en diëten met begeleiding en persoonlijke coaches zoals bij Herbalife. Mensen kiezen voor Herbalife producten omdat het gezond is en men behaalt goede resultaten. De producten zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en zijn heel eenvoudig te bereiden.

Maar soms komt het wel eens voor bij mensen met een ernstig overgewicht dat niets het gewenste effect oplevert. Volwassenen kunnen dan een maagverkleining ondergaan of kiezen voor een maagbandje. Het Universitair Medisch Centrum van Maastricht is gestart met een onderzoek waarin jongeren met een ernstig overgewichtprobleem behandeld kunnen worden met een maagband. Deze ingrepen waren tot voor kort niet mogelijk bij jongeren.

De zojuist gestarte onderzoeksgroep van het UMC Maastricht heeft als doel aan te tonen dat een maagband plaatsen bij jongeren een veilige en effectieve methode is om overgewicht aan te pakken en de nadelen van overgewicht te beperken. Aan dit onderzoek participeren jongeren met ernstig overgewicht in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar, die al jaren intensief met begeleiding proberen af te vallen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*