productwaarde.nl de nieuwe concurrent van Google Shopping

Van racefiets tot mobiele telefoon. Productwaarde.nl geeft aan wat een product tweedehands waard is. Zo kun je handig en snel vergelijken en betaal je nooit te veel. In gesprek met initiatiefnemer Robin Blekemolen.

Wat is het?

“We zijn de eerste onafhankelijke prijsvergelijker voor tweedehands producten. Gebruikers kunnen een product invullen, dan geeft ons systeem aan wat het product tweedehands waard is. Dit bedrag bepalen wij met speciale algoritmes van alle tweedehands websites uit Nederland en binnenkort ook uit het buitenland. Daarnaast zie je op welke tweedehands website je een advertentie het best kan plaatsen, soms komt het voor dat je via eBay meer voor je product krijgt dan op Marktplaats.”

Waarom dit initiatief?

“De aanleiding om dit initiatief te lanceren was dat wij vaak gevraagd werden om een advies te geven over de waarde van een product. Ook zagen we dat er ontzettend veel prijsvergelijkers bestaan. Nu komt Google ook met Google Shopping en is er ondertussen nog helemaal geen prijsvergelijker voor tweedehands producten. Dit is wat onze website uniek maakt.”

Hoe werkt het?

“Het werkt heel simpel. Als je onze website bezoekt krijg je meteen een invoerveld waar je een product invult. Als je een woord invult, krijg je meteen suggesties te zien onder het woord (net als Google). Hierna zul je een categorie aan moeten geven en vervolgens krijg je een bedrag te zien en daaronder een aantal websites waar wij het bedrag van hebben berekend. Je kan dan direct op het logo klikken om vervolgens naar de desbetreffende tweedehands website te gaan. Omdat wij elke tien minuten een kopie van alle databases binnen krijgen van alle tweedehands websites, groeit onze database op dit moment met gemiddeld zo`n 130.000 producten per dag.

Het voordeel is dat wij straks een grotere database hebben dan bijvoorbeeld een Marktplaats.  Dit omdat deze website na dertig dagen automatisch advertenties van hun website verwijdert, inclusief de prijzen van bepaalde producten. Wij bewaren daarentegen alle advertenties en dus kunnen wij bij elk resultaat een grafiek tonen die kijkt wat een product in voorgaande weken of maanden gekost heeft. Zo kun je zien of het product dat je tweedehands gaat kopen of wilt aanbieden snel in waarde zakt of stijgt. In de nabije toekomst zullen wij ook nog een mobiele app uitbrengen.”

Wat zijn de facts?

“We zijn nu net twee weken echt online dus hebben nog geen cijfers over de bezoekers aantallen. Ook hebben we er bewust voor gekozen om nog geen reclame op de website te vertonen, dit omdat onze site simpel en makkelijk moet blijven. Wel zijn we nu bezig om een samenwerking te krijgen met een prijsvergelijker van nieuwe producten zodat je kan zien wat het verschil is met een tweedehands versie. Hiermee zouden we mogelijk in de toekomst geld mee kunnen verdienen. Nu gaat het ons in eerste instantie erom dat wij veel bezoekers op de website krijgen en die vervolgens dan een gemiddelde prijs laten berekenen.”

Wie is betrokken?

“De personen die betrokken zijn bij dit project zijn  Sander Hannema en ik (Robin Blekemolen).
Productwaarde.nl is een product van Globalblox .

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*