Top 10 reistrends van 2011

Net als in elke sector heeft de reiswereld ook zijn trends. Mensen met die veel reizen,  zullen al op de hoogte zijn van de nieuwste reistrends van 2011. Volgens een onderzoek van Thomas Stanley van Cox & Kings, zijn er enkele interessante ontwikkelingen in de reistrends van 2011. De hotste vakantiebestemmingen en manieren van rondreizen worden besproken in de volgende trends.

1.Meerdere landen bezoeken tijdens een reis.
De laatste tijd willen reizigers meer zien dan een bestemming tijdens hun rondreis. Het gevolg is dat steeds meer mensen voor gecombineerde reizen kiezen. Zelfs reisorganisaties komen aan met nieuwe gecombineerde programma’s waar twee of zelfs drie landen aangedaan worden. Zo worden Bhutan en India  of Argentinie en Peru in een reisprogramma opgenomen.

2.De terugkeer van groepsreizen.
Hoewel de economie zich langzamerhand weer herstelt, zijn er veel mensen op zoek naar een exotische bestemming met niet te hoge prijzen. Waarschijnlijk zal een groepsreis je geen  exclusieve belevenissen bezorgen, maar het kan wel aardig in je portemonnee schelen.

3.Moderne kunst en culturele reizen.
Een historisch-culturele bestemming is niet meer zo aantrekkelijk voor de hedendaagse reiziger. 2011 is het jaar dat mensen meer in contact willen komen met artiesten, trendsetters en kenners  van de hedendaagse plaatselijke kunst  en cultuur. China staat vandaag in het middelpunt, waar gewone bezoekers en kunstverzamelaars kunnen genieten van de moderne kunst scene.

4.De terugkeer van reisexperts.
Ondanks de hedendaagse moderne internettechnologie, is er vaak een tekort aan overzichtelijke informatie. Daarnaast heeft de reiziger van vandaag de behoefte om meer details en bijzonderheden  van een bestemming of reis te  weten te komen. Kennis die alleen een  specialist in deze branche bezit. Omdat internet niet aan de wensen van deze kieskeurige reiziger kan voldoen, is de behoefte aan een expert een must in deze dagen.

5.Niet enkel zien, maar ook leren en zelf doen.
De populariteit van educatieve reizen zal toenemen in 2011. Reizigers willen niet alleen zien, maar ook leren en doen. Er is een grote vraag naar het leren van verschillende speciale vaardigheden,  zoals sushi maken in Japan of een fotografie excursie maken in Argentinie.

6.Treinreizen.
Er zijn de afgelopen jaren een aantal nieuwe  luxe treinen en lijnen verschenen, die een hernieuwde belangstelling  in treinreizen heeft gecreeerd. Treinreizen is een gemakkelijke en comfortabele manier van reizen, die de reiziger de mogelijkheid geeft om zonder veel inspanning  veel van het land te zien. In India, bijvoorbeeld, is de Maharaja’s Express de nieuwste manier om het land te verkennen, met veel  luxe en comfort en met tevens leuke  excursies ernaast.

7.Educatieve en culturele reizen voor gezinnen met kinderen.
De trends in vakanties voor gezinnen is ook aan het veranderen. Vandaag willen de ouders een educatieve rondreizen met kinderen in plaats van  relaxte weekendtochten of strandvakanties.

8.Unieke ervaringen in niet voor de hand liggende bestemmingen.
In 2011 zullen mensen meer geinteresseerd zijn in  exotische reizen. Vaak hebben reizigers al de algemene oorden bezocht en willen nu  graag nieuwe bestemmingen zien, waar veel over te vertellen zal vallen aan vrienden en kennissen.

9.Themareizen.
Niche reizen zal zich verder ontwikkelen in 2011. Van culinaire reizen tot yoga reizen, reizigers zoeken naar themareizen om hun interesses en hobbies uit te leven.

10.Topbestemmingen voor 2011.
Reizigers zijn steeds op zoek naar de een nieuwe hot spot. De volgende bestemmingen vallen in de rij van de hotste bestemmingen van 2011, zie de vraag aan clienten bij Cox & Kings: Libie, Zimbabwe, Libanon, Columbia en Jordanie.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*