Revolutionaire ‘Printoptical Technology’ van LUXeXceL aXXelereert ontwikkeling van LED verlichting

, ,

“3D digitaal geprinte lenzen verkorten ontwikkelingstijd, verminderen logistieke problematiek en sparen LED-verlichtingsindustrie dure werktuigen uit”

GOES, 09 februari 2011 – LUXeXceL is erin geslaagd om via een gepatenteerd, digitaal printproces driedimensionale optieken te vervaardigen waarmee lenzen en lichtdistributiestructuren kunnen worden gefabriceerd. Met dit innovatieve productieproces wordt de LED-verlichtingsindustrie met directe ingang volledig nieuwe groeimogelijkheden geboden.

Nieuwe energiebesparende LED-armaturen kunnen flexibeler, sneller en goedkoper op de markt worden gebracht. Daarnaast biedt deze digitale printtechnologie ook nieuwe product design mogelijkheden voor de (O)LED-verlichtingsproducent.

Richard van de Vrie, CEO van de LUXeXceL Group: “Ik ben verheugd dat ons team erin is geslaagd om deze baanbrekende digitale technologie toepasbaar te maken voor het ontwikkelen van LED verlichtingsoptieken. Printoptical Technology zal daarnaast een basistechnologie worden voor vele andere doelmarkten.”

“Dure werktuigen en lange ontwikkelingstijden voor optieken behoren definitief tot het verleden en er is voor de fabrikant geen noodzaak meer om grote voorraden verschillende lenzen aan te houden, door met een druk op de knop te kunnen printen. De toepassing van ‘Printoptical Technology’ kan zelfs transport uitsparen door optieken digitaal naar een printer op een locatie waar ook ter wereld te versturen” vult Kurt Blessing, CTO van LUXeXceL aan.

Het is een kwestie van grafisch design om in hetzelfde productieproces logo’s, technische data of design elementen toe te voegen. De optische structuren en elementen kunnen op meer dan de gebruikelijke materialen worden geprint. Bovendien zijn optische aanpassingen vrij eenvoudig te realiseren, wanneer bijvoorbeeld bivocale of trivocale optieken zijn gewenst of snelle productwijzigingen worden verlangd.

Paul Kallmes CIPO van LUXeXceL en Managing Director van LUXeXceL Technologies Inc. (Silicon Valley, California), voorziet eveneens grote mogelijkheden voor de vooruitstrevende Noord-Amerikaanse LED verlichtingsmarkt. LUXeXceL’s Printoptical Technology verkort de ‘time-to-market’ – waarbij lensontwikkeling meestal de bottleneck is – aanzienlijk. We leveren daarnaast een duurzame bijdrage aan de ‘energy saving’ LED revolutie.

Op 1 maart a.s. zal Commissaris der Koningin mevrouw Peijs officieel de allereerste LED lens printen in het LUXeXceL Technology Centre te Goes.

Over LUXeXceL
LUXeXceL Group B.V., innovator van “Printoptical Technology’, ontwikkelt, fabriceert en vermarkt optische producten door middel van een innovatief, digitaal 3D-printproces en biedt aanvullende hard- en softwareoplossingen voor vele uiteenlopende marktsegmenten. Door combinatie van technieken uit de digital printing, optische- en verlichtingstechnologie is een nieuwe basistechnologie ontstaan waarmee optische structuren, lichtdistributiepatronen, lenzen en optieken op diverse media geprint kunnen worden.
De optische producten zijn ontwikkeld om daglicht en lichtdistributie te vereenvoudigen, de prestaties en het design te verbeteren en nieuwe grafische media mogelijkheden te genereren. LUXeXceL is gevestigd in Goes, Nederland en heeft vertegenwoordigingen in Duitsland en de Verenigde Staten. LUXeXceL is een geregistreerd merk van LUXeXceL Holding B.V.

www.luxexcel.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*