Seniorenwoningen in Spanje mogelijk huren via Nederlandse woningcorporaties.

Als het aan Ricardo Perez Baldo (directeur bouw- en ontwikkelingsbedrijf Procons Ridos S.L.) ligt, krijgen ook senioren met een minder ruim inkomen binnenkort de mogelijkheid op verantwoorde wijze een betaalbare huurwoning in Spanje te huren via de eigen woningcorporatie.

Dit om tegemoet te komen aan het groeiend aantal senioren die ook graag in Spanje wil gaan wonen maar dat financieel en organisatorisch moeilijk kunnen realiseren.
Daarom heeft Procons Ridos S.L. de organisatie Spanje55plus opgezet om speciaal voor deze doelgroep een betaalbaar huurwoningenproject te ontwikkelen, waar men alle informatie en faciliteiten direct voorhanden heeft. Daarbij gaat men nieuwe huurders helpen bij de verhuizing en wordt het nodige papierwerk voor hen geregeld. De bedoeling is aan de wensen van senioren te voldoen en zo de weg vrij te maken hun woonwens te verwezenlijken. Zodoende kunnen gaan genieten van het prettige klimaat, de lagere kosten van levensonderhoud en het gezonde mediterrane leven.

Het is zeker ook de wens van de grootse bond voor ouderen ANBO dat ouderen goed begeleid in een door hen gewenste woning terechtkomen. Uit signalen is de bond gebleken dat aan beloofd onderhoud en dergelijke in de praktijk vaak niet wordt voldaan. Dit temeer is een reden, om ook aan bij de bond geuite verlangens om onder betrouwbare begeleiding naar Spanje te verhuizen/dan wel voor langere tijd te huren, te voldoen.

Daartoe heeft Procons Ridos S.L. ook Nederlandse woningcorporaties gevraagd het project te ondersteunen, omdat zij hun klanten kennen en in samenwerking met Spanje55plus in Nederland kunnen zorgen voor de juiste voorlichting, verdeling en betrouwbare begeleiding.
Het is echter niet de bedoeling dat de woningcorporaties zelf investeren of garant staan voor de bouw, verhuur of actief zijn in Spanje. Bouw en ontwikkelingsbedrijf Procons Ridos S.L. zorgt voor de financiering van woningen en leefomgeving in samenwerking met de locale overheden de organisatie ligt bij Spanje55plus. Natuurlijk krijgen de meewerkende woningcorporaties wel inspraak.

Aan het ministerie van VROM is ook medewerking gevraagd bij dit project helaas is uit antwoorden van de minister duidelijk dat hij geen medewerking aan dergelijke projecten wil geven. In tegendeel. Hij vindt dat de Nederlandse overheid en woningcorporaties geen bijdrage moeten leveren om het Nederlandse ouderen mogelijk te maken in Spanje te gaan wonen. Hij zegt zelfs dat het hem niet mogelijk is daaraan medewerking te verlenen en dat hij het woningcorporaties niet zal toestaan in Spanje actief te zijn. Dit terwijl hij aangeeft dat hij wel kan begrijpen dat gepensioneerden graag willen wonen in een voor hun rustige omgeving in een fijn klimaat. Als het een economisch interessant project is zal dit door de lokale markt moeten worden opgepakt.

Volgens Ricardo Perez Baldo is er veel vraag naar het project. Hij verwijst ondermeer naar de website van Spanje55plus, die inmiddels al meer dan 95.000 hits en 5500 unieke bezoekers heeft ontvangen. Ook de reacties op de Second home beurs in Utrecht en gesprekken met in Spanje wonende senioren over het project waren zeer positief.
Tevens ziet hij het als een goede aanvulling op het sociale woningaanbod binnen Europa. Immers kan het, met name in de grote steden, zorgen voor het vrijkomen van starterwoningen.
De ontwikkeling van het project wordt dan ook voortgezet.

Inmiddels kunnen op korte termijn de eerste appartementen uit een reeks van 555 appartementen worden opgeleverd. Een driekamerflat met 70m² oppervlak huurt men al vanaf 320 euro p.m. excl. De maandelijkse servicekosten zijn voor ieder huishouden gelijk aan 50 € p/m. Daar vallen zowel het onderhoud van woningen en leefomgeving, als alle aangeboden services en faciliteiten, die het project te bieden heeft, onder. De moderne appartementen hebben een gemeenschappelijk zwembad en aangelegde tuinen en liggen op slechts enkele minuten van winkels, openbaarvervoer, de prachtige stranden en allerlei services. Verder wordt er in samenwerking met de locale overheden gezorgd voor voorzieningen in de wijk en worden gratis cursussen gegeven.

Meer informatie over het project kan men vinden op de website www.spanje55plus.com of men kan contact opnemen met een woningcorporatie in de buurt om te informeren of ook zij aan het project meewerken. Spanje55plus komt naar Nederland om geïnteresseerden te informeren. Daarbij kan iedere geïnteresseerde aanwezig zijn, opgave bij genoemde website is gewenst, daar kunnen ook algemene vragen en opmerkingen worden geplaatst.

Promociones y Constucciones Procons Ridos S.L.
Identificacion fiscal CIF: B- 53819108
Calle San Antón 2 a
03310 Jacarilla-Alicante España
Voor meer informatie info@spanje55plus.com – www.spanje55plus.com
Voor meer informatie over dit artikel 0034-966.771.026 b.g.g. 0031-104.20. 24.26

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*