Steenhouwerij Marinus J. Hesselink mag zich Koninklijk noemen

Koninklijke Hesselink B.V.

Op 29 juni 2009 heeft Hare Majesteit Koningin Beatrix het recht tot het voeren van het predicaat Koninklijk toegekend aan Steenhouwerij Marinus J. Hesselink b.v. Vanaf bovengenoemde datum mag het bedrijf zich dan ook Koninklijke Hesselink b.v. noemen.

Dit predicaat wordt alleen uitgereikt aan bedrijven welke voldoen aan strenge criteria omtrent bedrijfsvoering en een zeer belangrijke plaats innemen in het vakgebied. Een vereiste is tevens dat het bedrijf minimaal 100 jaar bestaat, landelijk en internationaal werkt en over deze periode van onbesproken gedrag is geweest.

Marinus J. Hesselink is klein begonnen in 1908 in de binnenstad van Zutphen. In de loop der jaren heeft het zich steeds verder uitgebreid waardoor het onder de huidige directie inmiddels een landelijke en internationale betekenis inneemt. Als algemeen directeur staat nu R. Hesselink (de kleinzoon van de oprichter) aan het hoofd van een modern en dynamisch bedrijf. Een bedrijf dat nog steeds groeiende is en toonaangevend is in de steenhouwersbranche. In 2001 kwam op industrieterrein de Mars een nieuw, modern bedrijfspand tot stand.

Koninklijke Hesselink levert grafstenen, urnmonumenten en allerhande zaken die hier nauw mee verwant zijn. Tevens behoort het restaureren van oude monumenten tot de mogelijkheden. Niet alleen wordt er met natuursteen gewerkt. Zo zijn tegenwoordig ook glas, RVS, brons,aluminium materialen waar uit gekozen kan worden.

Het is altijd mogelijk om geheel vrijblijvend een kijkje bij het bedrijf te komen nemen. Het bedrijf heeft een overdekte opstelling met een diversiteit aan monumenten waar iedereen in rust inspiratie op kan komen doen. Hiernaast is het wellicht interessant om eens een kijkje in de steenhouwerij te nemen alwaar ook het ambachtelijk bewerken van natuursteen nog steeds wordt uitgevoerd.
Het bedrijf is 6 dagen per week geopend en biedt voldoende gratis parkeerplekken

Koninklijke Hesselink B.V.
Gerritsenweg 6
7202 BP Zutphen
0575-546788
http://www.hesselink.nl