Veel vaker een echtscheiding bij jonge koppels

Oudere stellen scheiden minder vaak dan jongere stellen blijkt uit cijfers van het Britse bureau voor de nationale statistieken. Onder 25 tot 29 jarigen blijkt het aantal echtscheidingen twee keer zoveel dan het normale gemiddelde. In 2009 zaten 25,1 vrouwen en 21,7 mannen op de duizend, uit deze leeftijdscategorie in een scheiding.

Gewoonlijk eindigen voor het 15-jarig jubileum één op de drie huwelijken in een echtscheiding met alimentatie als één van de gevolgen. De vorige generatie was dit nog 1 op de 5. Gemiddeld is de leeftijd bij een scheiding bij mannen 44 jaar en bij vrouwen 41,5 jaar.

Stellen kiezen steeds meer ervoor om niet te trouwen dan vorige generaties. Ongeveer de helft van de kinderen die tegenwoordig geboren wordt, heeft ouders die niet gehuwd zijn. Je hele leven met een persoon getrouwd zijn is volgens psychotherapeut en schrijfster Rachel Morris in een moderne samenleving bijna onmogelijk. Mensen beseffen dat ze elke tien jaar veranderen en persoonlijk groeien. Hoe kan men dan iemand beloven de rest van het leven met hem of haar door te brengen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*