Vakantiepark Brabant & campings Brabant populair bij binnenlandse vakanties

Dit jaar zijn ongeveer 1,5 miljoen Nederlanders op vakantie tijdens de voorjaarsvakantie. Ongeveer 700.000 vakanties worden in eigen land op een vakantiepark Brabant of campings Brabant doorgebracht en 800.000 in het buitenland. Het ministerie van OCW heeft scholen geadviseerd om de vakantie tussen 19 en 27 februari te plannen.

Een overgroot deel zal dit advies wel opvolgen, slechts enkele regio’s zullen afwijken. Zo zal het Zuiden iets later vakantie vieren in verband met Carnaval. Rotterdam en Den Haag wijken ook af, met als gevolg dat de voorjaarsvakantie zo over drie weken wordt verspreid.

In de eigenlijke week gaan 750.000 Nederlanders op vakantie, 300.000 houdt vakantie in eigen land en 450.000 gaan naar het buitenland. Dit aantal is ongeveer gelijk aan het afgelopen jaar. De andere helft houdt vakantie in de tweede of de derde week van de voorjaarsvakantie.

Dit jaar zijn vakantieparken en campings favoriet bij binnenlandse vakanties, en bij buitenlandse vakanties verblijft het grootste deel in een hotel, appartement of vakantiehuisje.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*