Vrijwilligerswerk in het buitenland profiteert van herstellende economie

, , ,

Het doen van vrijwilligerswerk in ontwikkelingslanden trekt weer aan na de crisis van afgelopen jaren. Dit zegt vrijwilligersorganisatie Be More, zij stuurde in 2010 45 procent meer vrijwilligers naar landen als Zuid-Afrika, Uganda en Malawi dan in 2009. Ook het aantal aanmeldingen steeg met 12 procent. Daarmee ziet Be More ziet een sterk toenemende vraag naar vrijwilligerswerk.

In totaal vertrokken in 2010 ruim zeshonderd vrijwilligers naar Afrika om aan de slag bij lokale ontwikkelingsorganisaties. Naast de vrijwilligers met een betaalde baan, stappen werkzoekende jongeren nu ook sneller in het vliegtuig om na hun studie vrijwilligerswerk te doen. “In 2009 zat deze groep in een dip. Afgestudeerden gingen gelijk op zoek naar een baan. Ze durfden niet eerst een tijdje weg te gaan. Nu merken we dat juist jongeren graag ervaring opdoen buiten Nederland en aan de gang gaan bij een kleinschalig lokaal ontwikkelingsproject. Deze ervaring helpt ze later als ze later de arbeidsmarkt opgaan,” aldus Michel Groenenstijn, oprichter van Be More

“We merken duidelijk dat bedrijven flexibeler zijn dan voorheen en medewerkers durven eerder onbetaald verlof aan te vragen,” aldus Groenenstijn. In 2009 kwam het voor dat vrijwilligers wegens
onzekerheid over hun baan bij terugkomst er nog wel zou zijn hun reis naar Afrika annuleerden. In 2010 groeide Be More uit tot één van de grootste non-profit vrijwilligersorganisaties in Nederland.
Hoewel er in 2009 sprake was van een crisisjaar, keerde vorig jaar het tij. Ook in 2011 verwacht Be More te groeien en ruim achthonderd vrijwilligers te verwelkomen.

Be More (Visie)  gelooft dat mensen de sleutel zijn tot het verkleinen van de grote verschillen in de wereld. We werken nauw samen met lokale ontwikkelingsprojecten in Malawi, Uganda en Zuid-Afrika. de organisatie steunt deze projecten niet alleen financieel, maar trekt ook vrijwilligers aan die samen met de lokale bevolking aan de slag gaat. Iedereen, van jong tot oud, kan vanaf een periode van vier weken aan de slag. I

Be More (geschiedenis)  is opgericht in mei 2006 door Yvette Haas en Michel Groenenstijn. Van een kleine vrijwilligersorganisatie groeide Be More binnen enkele jaren uit tot een professionele organisatie. In 2010 groeide Be More uit tot één van de grootste non-profit vrijwilligersorganisaties in Nederland.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*