“LUXeXceL’s nieuwe ‘Printoptical Technology’ vindt eerste toepassing wereldwijd op stijlvol RZB LED armatuur”

, ,

“Commissaris der Koningin Zeeland print eerste LED lens voor recente Red Dot Design winnaar”

GOES, 03 maart 2011 – Mw. Karla Peijs, Commissaris der Koningin Provincie Zeeland, printte  – in het bijzijn van pers en genodigden – ’s werelds eerste LED verlichtingslens. Met deze symbolische handeling opende zij officieel het nieuwe printplatform op het LUXeXceL Technology Center in Goes. De eerste serie LED lenzen zal worden toegepast op de ‘Mera’ armatuurserie van de firma RZB Leuchten uit Bamberg, Duitsland. Deze serie elegante LED leeslampen werd onlangs nog bekroond met de ‘Red Dot Design Award’ vanwege haar onderscheidende verlichtingsdesign en kreeg daarvoor een eervolle vermelding toegekend.

LUXeXceL is er recent in geslaagd haar ‘Printoptical Technology’ marktgereed te maken zodat het nu mogelijk is om via een digitaal printproces driedimensionale optieken te vervaardigen. Hiermee kunnen onder andere lenzen en lichtdistributiestructuren ‘on-demand’ worden gefabriceerd. Met de komst van dit innovatieve productieproces wordt de LED-verlichtingsindustrie met directe ingang volledig nieuwe groeimogelijkheden geboden.

 “Ik ben trots dat ons team erin geslaagd is om deze baanbrekende technologie geschikt te maken voor de LED verlichtingsmarkt. Actuele ‘bottlenecks’ – in het bijzonder de lensontwikkeling – die nu een voorspoedige weg van kwaliteit LED verlichting naar de markt blokkeren, kunnen hiermee eenvoudig worden weggenomen” aldus Richard van de Vrie, CEO van de LUXeXceL Group.

Ook RZB CEO Reiner Jürgens toont zich zeer ingenomen met de ontwikkeling: “De productie van optieken is nu toegankelijker dan ooit tevoren. Met het wegvallen van de lastige barrières in design, ontwikkeling en fabricage van de optieken wordt de verlichtingsindustrie wereldwijd nieuwe mogelijkheden geboden”. We zijn verrast en trots dat de eerste series lenzen voor onze ‘Mera’ serie geschikt zijn gemaakt.”

Nieuwe energiebesparende LED-armaturen kunnen vanaf nu flexibeler, sneller en goedkoper op de markt worden gebracht. Naast een significatie tijdsbesparing levert de nieuwe technologie een duurzame bijdrage aan de ‘energy saving’ LED revolutie. Daarnaast biedt deze digitale printtechnologie ook nieuwe product design mogelijkheden voor de (O)LED-verlichtingsproducent. Het is een kwestie van grafisch design om in eenzelfde productieproces logo’s, technische data of design elementen toe te voegen. Bovendien zijn optische aanpassingen of snelle aanpassingen in de productie eenvoudig te realiseren.

Over LUXeXceL
LUXeXceL Group B.V., innovator van “Printoptical Technology’, ontwikkelt, fabriceert en vermarkt optische producten door middel van een innovatief, digitaal 3D-printproces en biedt aanvullende hard- en softwareoplossingen voor vele uiteenlopende marktsegmenten. Door combinatie van technieken uit de digital printing, optische- en verlichtingstechnologie is een nieuwe basistechnologie ontstaan waarmee optische structuren, lichtdistributiepatronen, lenzen en optieken op diverse media geprint kunnen worden.

De optische producten zijn ontwikkeld om daglicht en lichtdistributie te vereenvoudigen, de prestaties en het design te verbeteren en nieuwe grafische media mogelijkheden te genereren. LUXeXceL is gevestigd in Goes, Nederland en heeft vertegenwoordigingen in Duitsland en de Verenigde Staten. LUXeXceL is een geregistreerd merk van LUXeXceL Holding B.V.

www.luxexcel.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*