Blog artikel over sublimatie en muismatten

, , ,

Sublimatie druktechniek wordt wereldwijd veel gebruikt door drukkerijen die actief zijn in de textielindustrie (bijvoorbeeld T-shirts bedrukken) en het bedrukken van relatiegeschenken. Sublimatie betekend dat een stof direct vanuit een vaste vorm transformeert in een gas. Dit gebeurt bijvoorbeeld veel bij het bedrukken van muismatten. Er wordt eerst een vel uitgeprint met speciale sublimatie gel. Als dit gedroogd is plaatst de drukker het papier op een witte muismat.
Op de website van DiscPrint vind u in een uitgebreide blog over deze techniek meer informatie over hoe relatiegeschenken zoals: sleutelhangers, bedrukte pennen, caps, t-shirts, etc worden bedrukt. Naast sublimatie gebruikt DiscPrint diverse andere druktechnieken voor bijvoorbeeld: bedrukte usb sticks.

Lees meer over Sublimatie