Internetbureau alterNET realiseert website The Passion voor de Evangelische Omroep

, , , ,

Website The Passion belangrijk onderdeel van crossmediaal muziekevenement

Het Dordtse interbureau alterNET lanceerde vandaag de website The Passion (http://www.thepassion.nl/) in opdracht van de EO. De website is onderdeel van het muziekevenement The Passion dat op 21 april live wordt uitgezonden. Zanger Syb van der Ploeg en zangeres Do vertolken tijdens het crossmediale project de rollen van respectievelijk Jezus en Maria. The Passion vertelt over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Dit gebeurt aan de hand van bekende Nederlandstalige popsongs. Het evenement wordt donderdag 21 april gehouden op de Goudse Markt en door EO en RKK live uitgezonden op Nederland 3, Radio 2 en internet.

Nauwe integratie met socialmedia
De website maakt veel gebruik van de verschillende socialmedia. Integratie met Twitter, Facebook, Flickr maken de website in hoge mate interactief. Via de shoutbox en de fotolog kunnen gebruikers actief deelnemen aan de buzz op de website voorafgaand en tijdens het evenement.

TYPO3 vormt de basis

Internetbureau alterNET tekende voor het design en de technische realisatie van dit project. Voor de techniek koos het bureau voor het opensource cms TYPO3. TYPO3 is een enterprise content management systeem dat zich leent voor zowel eenvoudige websites tot complexe gepersonaliseerde “Web 2.0” portals en communities. In Nederland gebruiken onder meer 30 gemeentes, de universiteiten van Eindhoven, Delft en de Erasmus Universiteit, maar ook bedrijven als Online Breedband dit cms.

alterNET

Het Dordtse internetbureau alterNET bestaat uit 20 medewerkers. Met projecten voor onder meer de VARA, Online Breedband, gemeentes Oosterhout, Leiden, TU Delft, ministerie van Veiligheid en Justitie, is alterNET een van de belangrijkste dienstverleners gespecialiseerd in TYPO3 concepten en implementaties.