Koeriersbedrijf vervoert explosief

Een luchtvrachtvervoerbedrijf vervoerde een nep bom in een taartdoos vanuit Londen naar Turkije. De Turkse douane onderschepte het pakketje waarin een tijdsmechanisme en een ontsteker zaten, van een explosief was er geen sprake. Volgens de Britse politie was het pakketje door een man aangeboden aan het luchtvrachtvervoerbedrijf in Londen. Dit bedrijf is één van de grootste in koeriersdiensten op de wereld.

De man werd eerder deze week gearresteerd, maar is nu weer vrij, want de recherche denkt dat het vermoedelijk om een misplaatste grap gaat en geen terroristische aanslag. In Groot- Brittannie is dit het tweede explosief incident waarbij dit bedrijf betrokken is. Het afgelopen jaar was er in oktober ook al sprake van zo een incident. Toen werden er ook bommen ontdekt op vrachtvluchten van dit vrachtvervoerbedrijf. Sindsdien wordt er extra gelet op de veiligheid van het internationale luchtvrachtvervoer.

In verband met de veiligheid van de branche wordt erop gewezen om geen particuliere zendingen door onbekenden uit de private sector de verschepen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*