Vaker scheiding gelukkige tiener

Onderzoekers bestudeerden onlangs de koppeling tussen de gelukkige tienerperiode en welzijn in het latere leven. Uit de groep die een gelukkige tiener was en niets tekort kwam of ontbrak, bleek meer dan de helft minder kans te hebben op psychische problemen, ook presteerden zij op sociaal- en werk vlak beter. Echter blijkt dat deze groep minder gelukkig is tijdens het huwelijk en dus sneller in een echtscheiding belandt.

Tijdens het onderzoek over de scheiding, is er gebruik gemaakt van Britse statistieken over welzijn in het leven vanaf de geboorte. Voor het onderzoek werden participanten tussen de 13 en 15 vergeleken met gevoel van vriendschap, geluk, bezorgdheid, rusteloosheid en energie. De resultaten hiervan werden vergeleken met de mentale gezondheid later, relaties en werkervaring.

Gelukkige jongeren blijken later in hun leven meer succes te hebben in hun werk, hebben grotere kans op een beter welzijn, hebben meer contact met familie en vrienden en hebben meer sociale activiteiten. Aan de andere kant staat wel dat deze groep sneller gaat scheiden. Personen die tijdens hun tienerperiode gelukkig waren, blijken ook meer zelfvertrouwen en eigenwaarde te hebben. Dit zorgt ervoor dat zij niet zo moeilijk doen over zaken als echtscheiding en alimentatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*