ZOETERMEERS GEZIN VRAAGT POLITIEBESCHERMING AAN BURGEMEESTER NA TELEFONISCH DREIGEMENT VAN MEDEWERKSTER VAN AMK/BUREAU JEUGDZORG DEN HAAG.

ZOETERMEERS GEZIN, ONNODIG SLACHTOFFER VAN JEUGDZORG, DEEL 2

Melding kindermishandeling is vaak onterecht

ZOETERMEER, 07-MAART-2011

Na vorige week eerst telefonisch te zijn bedreigd door een medewerkster van de stichting Advies en Meldpunt Kindermishandeling (AMK), volgde een paar dagen later een schrijven van het AMK. In de brief staan zulke heftige zaken genoemd dat beide ouders hevig geschrokken zijn. Het gezin voelt zich nu zo bedreigd dat men een hulpkreet heeft gestuurd aan Burgemeester Waaijer van Zoetermeer.

Het gezin is in conflict geraakt met het AMK, te Den Haag nadat de ouders een klacht hebben  ingediend bij Hoofdofficier van Justitie over een aantal medewerkers van het AMK.

“Omdat we geklaagd hebben worden we nu keihard aangepakt door het AMK. Er was een anonieme melding gedaan in Juli 2010. Wij zouden losse handjes hebben en onze kinderen zouden bont en blauw zijn. Verder zouden wij hen hele dagen opsluiten in huis en mochten ze niet buiten spelen.”

“Ja het gekke is, dat wij in die periode eigenlijk niet eens thuis waren, maar op de camping zaten. Onze oudste kinderen zaten daarnaast eerst nog op kamp met Scouting,” aan het woord zijn weer Geertje (36) en Max (40), moeder en vader van vier kinderen uit Zoetermeer.

Het is niet de eerste keer dat ze hun verhaal doen. In het oorspronkelijke rapport wordt melding gedaan van kindermishandeling binnen het gezin. De verhalen zijn hoofdzakelijk gebaseerd op uitspraken van de oudste dochter (12) van het gezin, die elke keer met steeds grotere verhalen komt.

“Ja, er zit geen rem op bij haar, ze heeft de meest fantastische verhalen verteld. Nog even en ze vliegt voorbij op een kanonskogel,” aldus Max.

 “Verdacht worden van kindermishandeling was al erg genoeg voor de kinderen ons en. Je gaat de gesprekken aan met het idee dat het allemaal een misverstand is. Je denkt dat het professionals zijn, maar al gauw kwamen we er achter dat de mensen bij het AMK wel hele lange tenen hebben. Zodra je commentaar geeft gaat het mis,” vertelt Geertje.

“Ja, we wisten niet wat ons overkwam. Je bent in het begin wel een beetje geschrokken, maar dan ga je zitten en dan denk je. Dit kan zo maar niet! Men heeft het rapport helemaal aangepast. In het vorige rapport stond dat er geen bewijzen waren, maar nu omdat wij geklaagd hebben staat het opeens bol van de vreselijkste dingen. Die lui zijn helemaal niet geïnteresseerd in de waarheid. Men wil alleen een dossier opbouwen omdat ze daarvoor geld krijgen. Het is gewoon een commerciële tent.

Daarom hebben we de hulp ingeroepen van de Burgermeester. Wij zijn als familie ernstig gedupeerd en voelen ons zeer bedreigd in ons gezinsleven.”  

 

EINDE PERSBERICHT

==================================================================

Noot aan de redactie

Voor meer informatie kunt u terecht bij de hieronder genoemde contactpersoon

T. Von Richthofen

TheodoreVonRichthofen@gmail.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*