5 tips om aangenaam en rustig wakker te worden naast uw wekker

U kent het gevoel wel, u was net prachtig aan het dromen. Plotseling wordt u abrupt uit uw droom gerukt door het geluid van uw wekker.
De snooze knop van uw wekker krijgt het hard te verduren, maar het hoeft zo niet te zijn.
Met deze 5 handige tips wordt u aangenaam wakker en heeft de snooze button niets te vrezen!

1. Probeer gordijnen open te laten, zodat ’s ochtends het daglicht op uw gezicht valt. Zo wordt u natuurlijk wakker en is het geluid van uw wekker niet zo storend.
2. Wanneer u aan het slapen bent is uw lichaam zeer gevoelig voor temperatuurverschillen. De thermostaat zo instellen dat een uur voor u moet opstaan, de temperatuur lichtjes stijgt is een erg goede manier om wakker te worden. Dit temperatuurverschil zal uw lichaam zachtjes voorbereiden op het opstaan.
3. De associatie tussen de ochtend en de bijhorende geuren (zoals bijvoorbeeld de geur van koffie) is meestal genoeg om u wakker te maken. Als u een koffiezetapparaat heeft met timer is het een goed idee om deze een half uur voor uw wekker afloopt een kopje koffie te laten maken.
4. Plaats uw wekker ver van uw bed, op deze manier bent u verplicht om op te staan.
5. Koop een wekker die aangepast is aan uw noden. Tegenwoordig is het aanbod enorm. U kan wekkers vinden die u eerst een rekensom laten oplossen, anderen houden rekening met uw slaapcyclus. Er is voor ieders wat wils.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*