Cellulitis verhelpen?: Sport en voeding

Cellulitis verhelpen?

Als ik aan een willekeurig persoon zou vragen hoe cellulitis ontstaan, dan zou ik in negen van de tien keer het antwoord ontvangen: Deze persoon heeft overgewicht!

Ik zal zeker niet ontkennen dat overgewicht geen factor kan zijn voor het cellulitis probleem. Echter steekt het wel anders in elkaar dan de meeste mensen denken. Als je overgewicht hebt, is het niet vanzelfsprekend dat je last het van cellulitis, maar het kan wel een onderdeel zijn van!

Cellulitis wordt vaak geprikkeld door hormonen en een verkeerde levensstijl. Je kunt als vrouw zijnde vrij weinig tegen het “hormoon probleem” doen, maar als je eigen cellulitis geprikkeld wordt door een verkeerde levensstijl, dan heb je het zeer zeker in de hand.

Een levensstijl veranderen lukt je niet zomaar. Je kunt dit vergelijken met stoppen met roken. Roken is ook een routine/verslaving geworden en daardoor lukt het niet (of lastig) om te stoppen met roken. Dit is hetzelfde geval met iemands levensstijl.

Als je cellulitis hebt, kun je natuurlijk naar de makkelijkste methode grijpen en te zoeken naar een cellulitis operatie. Maar is dit ook de verstandigste oplossingen.

Op langer termijn is het een heel stuk beter (en goedkoper) om je levensstijl “positief” te veranderen i.p.v. zware medische operaties te ondergaan. Voeding en sport zijn 2 factoren die van grote invloed zijn op je cellulitis. Ga elke dag minimaal 30 minuten bewegen en zorg voor voldoende groeten en fruit. Probeer daarnaast zoveel mogelijk suikers te laten staan. Een goede coach kan de uitkomst bieden als je moeite hebt met het aanpassen van je levensstijl!

Daarnaast is het ook altijd belangrijk om gesteund te worden door je partner, hiervoor doe je het toch stiekem ook een klein beetje? Hou de Cellulitis Blog in de gaten, voor het laatste nieuws over cellulitis

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*