Een Weber voor de echte barbecue streber

Weber. Voor degenen die van perfectie houden, ook als het aankomt op een ontspannende activiteit zoals barbecueën.

Laat u nooit iets aan het toeval over? Begint u al weken van te voren met de voorbereiding van een feestje? Heeft u altijd een strakke planning, ook voor ontspannende activiteiten? Dan geldt dit waarschijnlijk ook voor het jaarlijke barbecuefeest dat er weer aan zit te komen.

En dit is helemaal geen negatief gegeven. Juist de voorbereidingen voor een feest, wat voor feest dan ook, kunnen het verschil maken tussen een geslaagd of geflopt feestje. En het lijkt heel makkelijk om wat voorbereidingen te treffen voor een barbecuefeest, maar hier kunt u zich toch nog lelijk in vergissen. Het is onder andere van belang in het bezit te zijn van een goede barbecue, zoals bijvoorbeeld de barbecues van Weber. Vandaar dat wij een aantal handige tips en reminders op een rijtje zetten, zodat u dit jaar hét barbecuefeest organiseert waar iedereen het nog lang over zal hebben!

  • Materiaal. Zorg dat u in het bezit bent van kwaliteitsmateriaal: goede barbecuetangen, borden, schalen en bestek (al hoewel u hier ook plastic borden en bestek voor kunt gebruiken) en natuurlijk een goede barbecue met bijbehorende accessoires zoals houtskool en aanmaakblokjes/aanmaak vloeistof. Weber biedt ook een aantal accessoires die u van pas kunnen komen, zoals een brikettenstarterset waarmee u meteen aan de slag kunt. Als u een houtskoolbarbecue heeft en deze nieuw is, is het aan te raden eerst een paar keer te “proefdraaien” zodat u weet hoe deze precies werkt
  • Hoeveelheden. Zorg dat u weet op hoeveel mensen u kunt rekenen. Vraag daarom of de genodigden willen reageren op uw uitnodiging, ook al komen ze niet. Zodra u weet hoeveel mensen er daadwerkelijk komen, kunt u inkopen doen voor vlees, vis, salades, brood, dranken etc. Zorg dat u ruim voldoende in huis heeft, want: beter te veel dan te weinig!
  • Als u geen bediening heeft en alles zelf regelt, dan is het aan te raden de dranken, salades en brood als lopend buffet op te dienen. Dit is een zorg minder voor u en zo kunt u zelf ook nog genieten van uw eigen feestje.
  • Dek alles van te voren af met plastic folie, in verband met de hygiëne. Het vlees en/of vis het liefst zo lang mogelijk in de koelkast laten staan, maar het is wel belangrijk dat het vlees (vooral biefstuk) de tijd krijgt om op kamertemperatuur te komen.
  • Zorg ook dat u na afloop de barbecue goed schoonmaakt. In de accessoirelijn van Weber zitten verschillende zeer effectieve barbecuereinigers waarmee u de barbecue weer als nieuw schoonmaakt voor de volgende keer.

Hopelijk helpen deze tips u bij het voorbereiden van het perfecte barbecuefeest, en kunt u zelf ook genieten doordat deze voorbereidingen u tijd besparen.