Fibromyalgie is een “nieuwe” aandoening!

Waarom is fibromyalgie een nieuwe aandoening

Heb jij wel eens van fibromyalgie gehoort? Of ken je zelfs iemand die hier last van heeft? Niet veel mensen weten precies wat het is, laat staan dat ze het begrijpen. Fibromyalgie is een aandoening die eigenlijk “pas” (een aantal jaren gelden)  bekendheid krijgt. Het is een aandoening waarbij je pijnlijk gewrichten hebt, en je energie peil is praktisch altijd nul!

Wij mensen zijn zo geprogrammeerd dat we eerst iets moeten “zien, voordat het pas iets geloven/begrijpen. Fibromyalgie is een aandoening die van binnen zit en zich fysiek eigenlijk niet laat zien. Daardoor snappen veel mensen fibromyalgie patienten niet.

Jammer genoeg is er geen magisch pil waarbij alle fibromyalgie problemen opgelost zijn. Wel zijn er een aantal factoren die je zelf kan beinvloeden waardoor je fibromyalgie klachten erorm kunnen afnemen of zefls toenemen.

Veel bewegen, goede voeding en zo min mogelijk stress zijn een aantal punten die op de “nieuwe aandoening” veel invloed hebben. Daarom is het ook voor belang dat wanneer je last heb van deze aandoening dat je deze fibromyalgie oorzaken alsmaar ontloopt en zorgt dat je goede voeding, veel sport en weinig stress als nieuwe routines aanleert!

Dit is was makkelijker gezegd dan gedaan, maar met de juiste motivatie en instelling kun je al veel bereiken. Ook de steun van je vrienden/partner is erg belangrijk in het proces! Zorg er dus ook altijd voor dat je er niet alleen voor staan. Fibromyalgie is niet te genezen naar er is wel erg goed mee te leven!

Pas je levensstijl aan, en zo kun je zelf fibromyalgie behandelen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*