Hoge bloeddruk geen grap

,

Hoge bloeddruk verlagen!

Je hoge bloeddruk verlagen kan tegenwoordig met allerlei medicijnen en pillen. Vaak is het zo, dat deze medicijnen nogal eens wat bijwerkingen met zich mee brengt. Niet al deze bijwerkingen zijn goed voor je op langer termijn. Veel mensen kennen deze bijwerkingen echter niet, laat staan de oorzaak van hoge bloeddruk!

Je hoge bloeddruk verlagen met behulp van medicijnen kan snel werken, maar in de meeste gevallen betekend dit dat je wel je hele leven lang deze medicijnen moet blijven slikken. Dit is iets waar veel mensen niet op zitten te wachten.

Er zijn verschillende dingen die jezelf kan ondernemen om je eigen hoge bloeddruk te verlagen. Je levensstijl op dit moment zorgt er vaak voor dat je een hoge bloeddruk hebt. Het aanpassen van je levensstijl is dus van groot belang wil je zelf blijven je hoge bloeddruk willen verlagen.

Het aanpassen van je levensstijl klinkt vrij simpel, maar in de praktijk blijkt vaak dat dit toch een heel stuk moeilijker is, dan de meeste mensen denken. Denk maar eens aan roken of het drinken van alcohol. Als je deze 2 “gewoontes” omzet in goede routines, zal je bloeddruk vrij snel gaan dalen. Maar veel mensen hebben al ondervonden dat dit niet zo makkelijk is als het lijkt.

Je bloeddruk verlagen is eigenlijk niets meer, dan het elimineren van routines in je leven die er voor zorgen dat jij een hoge bloeddruk hebt. Slechte voeding, niet/weinig sporten en een ongezonde levensstijl zijn belangrijke factoren die voor een hoge bloeddruk zorgen.

Om je bloeddruk te verlagen heb je discipline en iemand die je motiveert. Als je medicijnen slikt, is het altijd van belang dat je altijd je huisarts hierover informeert.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*