Leidende US-analistenfirma publiceert over Sofon Guided Selling

Andrew Dailey van MGI Research (ex-Gartner Group) interviewt Sofon CEO

 Son, 27 april 2011 – De leidende Amerikaanse analistenfirma MGI Research heeft recent gepubliceerd over Sofon Guided Selling. Andrew Dailey van MGI Research (ex-Gartner Group) besteedt in een uitgebreid interview met Otto van der Tang van Sofon aandacht aan Guided Selling, de kloof tussen CRM en ERP en Software as a Service.

Gat tussen CRM en ERP

Veel ondernemingen werken al jaren met een ERP- en een CRM-systeem. Van der Tang: “Vooral bedrijven die klantspecifieke producten en diensten leveren, ervaren dat er een gat is tussen CRM en ERP. CRM-systemen richten zich op prospects, klanten, contacten en activiteiten. ERP is sterk gericht op de logistiek en voortbrenging van de producten. De wereld tussen CRM en ERP wordt vergeten: behoefteanalyse, productconfiguratie, calculatie & pricing en documentgeneratie.”

Guided Selling

Sofon heeft zich op dit gat in de markt geworpen met Guided Selling Software. “Door bedrijven een verkoopondersteunend systeem aan te bieden, waarin kennis vanuit het hele bedrijf kan worden vastgelegd, wordt de kloof tussen CRM en ERP overbrugd. Verkopers kunnen gebruik maken van de vastgelegde kennis van collega’s en configureren producten aan de hand van een vraag- en antwoordmethode. Op het moment dat alle vragen zijn beantwoord, ligt er een foutloze offerte en kunnen stuklijsten doorgezet worden naar ERP.”

Standaard software, geen maatwerk

Salesforce.com, aanbieder van SaaS CRM-software, onderkent dat CRM aanvullende tools nodig heeft om een passende oplossing te leveren voor elke klant. Hiervoor is AppExchange in het leven geroepen. De software van Sofon is ook terug te vinden op AppExchange. Sofon is content met deze onderkenning van haar toegevoegde waarde. “De toegevoegde waarde van Sofon is niet alleen terug te voeren op de aanvulling die Sofon op CRM biedt, maar met name op het feit dat Sofon standaard software levert. Hierbij betekent standaard: passend voor ieder bedrijf, zonder maatwerk. En dat is waar bedrijven naar op zoek zijn. Zij willen geen maatwerk meer; dat is een doodlopende weg die weinig aanpassingsvermogen en flexibilteit biedt.”

Business implementeert software zelf

Volgens Van der Tang willen bedrijven een oplossing die vlot te implementeren en te onderhouden is door de business zelf, niet met de tijdrovende hulp van IT of externe consultants. “Zo hoeven zij niet langer 3 tot 4 keer meer te betalen voor consultancy dan voor de software zelf. Door de Guided Selling-gedachte over te brengen, zien bedrijven dat er veel geld te besparen is in het verkoop- en offerteproces. Dit wordt steeds breder gedachtegoed wat ons tot een financieel gezond bedrijf maakt. Winstgevendheid betekent voor ons bedrijf dat wij snel kunnen schakelen in de markt, zonder financiële hulp van kapitaalverschaffers of banken. Zo zien wij in dat er werkelijke vraag is naar SaaS, maar dat een applicatie ook offline moet kunnen draaien.”

Lees hier het volledige interview.

Over Sofon

Sofon is leverancier van verkoopondersteunende software onder de naam Sofon Guided Selling. Met Sofon worden offertes, contracten, orders en andere verkoopdocumenten eenvoudig, snel en foutvrij samengesteld. Sofon Guided Selling ondersteunt onder meer calculatie, configuratie, visualisatie en documentgeneratie in iedere wenselijke taal. Zo gaan verkoopkosten omlaag, nemen levertijden af, nemen scoringskansen toe en verbetert de samenwerking tussen klanten, dealers, verkoop, engineering en productie. Sofon-gebruikers zijn middelgrote en grote, internationaal georiënteerde bedrijven die klantspecifieke producten of diensten leveren, zoals Philips Healthcare, Ricoh, Elekta Oncology Systems en Aebi Schmidt. Sofon heeft vestigingen in de Benelux, Duitsland, Groot-Brittannië en de USA en ondersteunt klanten in meer dan 50 landen. Voor meer informatie over Sofon: www.sofon.com

Contact:

Sofon B.V.
Science Park Eindhoven
Ekkersrijt 5214
NL-5692 EG Son

Tel.: +31 (0) 40 26 77 199
Fax: +31 (0) 40 26 77 198
info@sofon.com
www.sofon.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*