Mbo brengt extra kosten voor schoolbord in rekening

De jongeren organisatie beroepsonderwijs meldde onlangs, dat de leerlingen van het middelbaar onderwijs worden geconfronteerd met extra kosten die door de school in rekening wordt gebracht. Leerlingen krijgen meestal achteraf een rekening opgestuurd voor de extra kosten die de school heeft gemaakt, die ze vervolgens moeten voldoen.

Het gaat voornamelijk om de kosten voor extra uitgaven die de school heeft gemaakt voor het aanschaffen van een magneetbord, schoolbord of whiteboard, toegangspasjes die kwijt zijn en laptops. Behalve de kosten voor een schrijfbord worden de materiaalkosten voor specifieke opleidingen zoals koken en bloemschikken ook in rekening gebracht.

Leerlingen van het mbo betalen op jaarbasis al enkele duizenden euro’s schoolgeld. Voor de extra kosten die door de school wordt gemaakt hoeven leerlingen niet voor op te draaien. Soms weten leerlingen niet waarvoor er extra kosten in rekening zijn gebracht. Ongeveer een vierde deel van de mbo scholen stuurt een specifieke rekening van het afgelopen studiejaar op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*